Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Benauwd en een kleine kans op een bui

Zwolle – Maandag beginnen we na een warme nacht langzaam aan een minder heet weertype. De overgang verloopt benauwd doordat de lucht vochtiger wordt. Je zou na de dagenlange hitte en droogte hopen op een kletsnat buienfestijn, maar die kans lijkt klein voor Zwolle.

Een mengelmoes van wolken trekt traag over, waar de zon nog doorheen komt. We noemen die kleine kans op een bui in de middag en avond, het zou echter niet verbazen dat er geen drup valt in Zwolle. Houd voor de zekerheid toch rekening met een bui, wellicht met onweer, die spontaan ontstaat boven je hoofd zonder dat hij van tevoren wordt aangekondigd door een buien-app.

Het is maandagmiddag met 28 graden nog flink warm. Er staat weinig wind uit het zuidwesten. Mocht het toch tot een bui komen, dan kan de wind even stevig uithalen.

Ook dinsdag blijft het kwik iets onder de 30 graden. De zon laat zich tussen sluierwolken en middelbare wolken zien. De kans op een bui is erg klein. Woensdag en vermoedelijk ook donderdag brengt een onweersstoring afkomstig uit de Golf van Biskaje wel actieve buien naar onze omgeving. Het wordt daarna ook duidelijk minder warm: een middagtemperatuur rond 23 graden in de tweede helft van de week.

Artikel delen: