Metamorfose voor Schatkamerleerkrachten

Zwolle – Leerkrachten en begeleidende ouders van basisschool De Schatkamer uit Zwolle gaan -om een vruchtbare samenwerking te ontwikkelen- bij de afdeling Zorg&Welzijn van het Diezer College ‘in de stoel’. Ze ondergaan een complete metamorfose.

Niet dat ze er niet goed uitzien. Maar zelfs aan de meest briljante leerkracht valt nog wel wat bij te schaven. Koren op de molen voor de leerlingen van de afdeling Zorg&Welzijn van het Diezer College, school voor VMBO in Zwolle. Op deze afdeling ontwikkelen leerlingen zich tot schoonheidsspecialiste, kapster of nagelstyliste. Voor jongens is er ook een toekomst op deze afdeling: sport, gezondheidszorg of welzijnswerk, maar de Make-Over is, eerlijk is eerlijk, toch vooral het domein van de meiden. Leerkrachten van OBS De Schatkamer uit Stadshagen, niet ver van het Diezer College, krijgen de kans om zich te onderwerpen aan een volledige behandeling: nagels, handen, huid en haar; niets zal worden overgeslagen.

En de kinderen dan? Die vervelen zich geen moment in de keuken en de bakkerij van de school: koekjes bakken! Niet zomaar koekjes hoor: ultra-gezonde koekjes, zonder kunstmatige toevoegingen. Past goed bij het karakter van de dag: Zorg voor jezelf en je welzijn!

Vanzelfsprekend worden de ontwikkelingen op de gevoelige plaat vastgelegd, zodat de leerkrachten kunnen schrikken van het verschil tussen vóór en na. De leerlingen krijgen natuurlijk ook de kans om kennis te maken met de afdeling Zorg&Welzijn; als de koekjes in de oven liggen, mogen ze hun meester of juf toejuichen, misschien wel stiekem een beetje uitlachen…

Artikel delen: