Jeugdprinses wil vrij van school met carnaval

Zwolle – Prinses Suzan de eerste heeft de gemeente Zwolle gevraagd om jeugdige carnavalsvierders vrij van school te geven tijdens het feest.

De wens van de jonge prinses is opgepakt door onderwijswethouder Martin Knol. De wethouder heeft beloofd zich in te zetten voor de jonge feestvierders. Tijdens het eerstvolgende overleg met de schoolbesturen zal de wethouder het onderwerp bespreken.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ja Scholen vrij, dat moet zeker, maar……..
  Het carnaval in Sassendonk is behoorlijk in het slob geraakt sinds de scholen niet meer vrij zijn. Voordien vierden hele families tot en met dinsdag heel gezellig carnaval. Daar stonden toen de verenigingen ook voor open! Het ligt het niet alleen aan de scholen. Wintersport is zo belangrijk geworden in deze tijd dat ook de ouders niet zitten te wachten op vrij bij de carnaval. Dus niet alleen de scholen maar ook de ouders moeten meer betrokken worden bij het carnaval. Dat vereist toch ook iets meer van de verenigingen. Bijvoorbeeld iets minder gezellig “onder ons” en iets meer open staan voor mensen die zich niet altijd op afroep kunnen inzetten voor “de vereniging”. De vereniging is er niet voor het bestuur, raad van elf en de vorsten, de vereniging is er voor alle leden. De arrogantie van de bestuurlijke groep mensen is vaak te groot.


  ⚠️ Meld

 2. Kleine kanttekening. Leerlingen van het Thomas a Kempis College in Zwolle waren afgelopen maandag vrij. Op locatie Zuid hebben we vanmiddag zelfs met elkaar carnaval gevierd….


  ⚠️ Meld

 3. welja….
  en voor een middagje eerder van school ivm de wintersportfiles, wordt je met pek en veren door de stad gereden…
  Daarbij, zelfs de gereformeerden van De Sprankel waren vrij… (maar of dat wat met carnaval te maken had :'( )


  ⚠️ Meld

 4. Niets veranderd aan het aantal vrije dagen. Enkele dagen zijn door een school vrij in het jaar weg te zetten. Bovenstaande scholen hebben er voor gekozen om deze dag achter de vakantie aan te plakken.


  ⚠️ Meld

 5. Kleine aanvulling: die enkele dagen die dit jaar op een vrij te bepalen moment in te delen zijn, komen dit jaar door de ‘midden in de week al vrije dagen’ van Kerst en Oud en Nieuw. Ik neem trouwens aan dat de MR in de scholen mee bepalen waar de dagen komen en dat het niet zomaar uit de lucht komt vallen hoor. Als je dus als ouder wat in te brengen wilt hebben dan moet je de MR in 😉


  ⚠️ Meld

 6. 😀 ja-tja; “zouden we moeten”, was beter geweest. “zouden we moeten maar deden we niet” 😮 Gelukkig al vroeg geleerd keuzes te maken inderdaad. En hoe belangrijk “sfeer” is….chips laat mijn kinderen dit maar niet lezen :'(


  ⚠️ Meld

 7. Ik sluit me helemaal aan bij Evert.
  De scholen mogen een aantal dagen zelf in plannen. Maar de kinderen mogen toch ook zelf een aantal dagen “vrij nemen”. In het verleden mochten kinderen volgens me een aantal dagen “afwezig” zijn.


  ⚠️ Meld

 8. als je het echt wil mag je als katholiek ook vrij krijgen met dit feest… maar geen school die je gelooft als je zegt dat je ook echt je geloof aan het belijden bent tijdens dit feest


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.