Politie regio Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – Niet alleen agenten en rechercheurs zetten alles op alles om daders te pakken en slachtoffers bij te staan. Ook buschauffeurs, leraren en makelaars doen dat als politie-vrijwilliger. Als vrijwilliger heeft u een sleutelrol bij de zichtbaarheid van de politie en u bent het aanspreekpunt voor de mensen op straat.

Tijdens surveillances en bij evenementen houdt u toezicht samen met beroepscollega’s. U weet hoe u moet handelen bij calamiteiten en welke collega’s, specialisten of instanties er nodig zijn. Interesse? Politie IJsselland is op zoek naar vier politievrijwilligers. Daarom organiseert de politie maandag 23 maart een informatiebijeenkomst. De politie IJsselland is op zoek naar mensen die stevig in hun schoenen staan en goed met mensen om kunnen gaan. In stressvolle situaties moet u rustig blijven en mensen om u heen kunnen kalmeren. U wordt niet zomaar als politievrijwilliger ingezet. Als u wordt aangenomen dan volgt u eerst een opleiding in de avonduren.

De voorkeur gaat uit naar mensen die in de regio wonen. Als u interesse heeft, dan kunt u uzelf opgeven voor de informatieavond op maandag 23 maart. U gaat daarvoor naar de site kom bij de politie. Daar kunt u ook meer informatie vinden over de functie van politievrijwilliger. 

De politie ziet u graag op maandag 23 maart.

Artikel delen:
Reacties 8

 1. Er stond toch dat je stevig in je schoenen moet staan?? Volgens mij kijken belastingmedewerkers steeds over hun schouder omdat ze bang zijn voor bepaalde groeperingen. ;D


  ⚠️ Meld

 2. waar slaat dit nu weer op, vrijwilliger bij de politie? dit moeten toch gewoon betaalde banen zijn toch!! nog even en dan wordt je geopereerd door een vrijwilliger. is je tandarts vrijwilliger! ik zoek ook nog vrijwilligers. één die m,n auto wast,één die m,n tuin doet,één voor de klussen in en om het huis. Ik snap best dat er vrijwilligers nodig zijn en doe zelf ook vrijwilligerswerk, maar het begint er op te lijken dat vrijwilligerswerk een andere betekenis gaat krijgen!!


  ⚠️ Meld

 3. beste Ralph,
  De vrijwillige brandweer is iets anders. Als die mensen moeten uitrukken krijgen ze betaald en dat komt niet overeen met dat wat ze bij de politie bedoelen met vrijwillig.


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij krijgt de vrijwillige politie ook een kleine vergoeding per uur hoor.. maar alsnog, wie wil nou niet uit vrije wil de medemens beschermen e.d. 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.