Sassendonk is weer Zwolle

Zwolle – Aan het begin van de avond vond de steekafname van Jeugdprinses Suzan plaats vinden. Hiermee kwam voor de jeugd een eind aan vier dagen carnaval. Precies 23.11 uur gaf Stadsprins Kobus I de sleutel van de stad terug aan het bevoegd gezag van de stad. Wethouder Martin Knol nam de stadssleutel namens het college in ontvangst.


Met zichtbare tegenzin geeft Kobus I de sleutel aan het bestur van Zwolle terug…

Alhoewel de wethouder beaamde, dat het college geen carnavalsvierders zijn, vond hij dit een zeer geslaagde editie. Knol vond het belangrijk dat de prins de vele carnavalsverenigingen bij het feest betrok, en het viel hem daarbij op dat Kobus I daarmee verbindingen wist te leggen. Dat wil het college van Zwolle ook met ‘Samen maken we de stad’, zei de wethouder.  Rond middernacht werd bij de Stadsprins, onder een vertraagde versie van het lied ‘Ik ben een Zwollenaar’ de steek afgenomen. Hiermee kwam het carnaval 2008/2009 officieel ten einde.


De afname van de steek…


Wat gepaard ging met de nodige emoties…

 


De Stadsprins en de voorzitter der Eileuvers Jaap Hagedoorn


En weer verder feesten…

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Heren, weer bedankt voor de geweldige verslaglegging van dit knotsgekke carnaval.

  Het bord aan de mast mag best groter. Voor een nog beter bereik.


  ⚠️ Meld

 2. foto’s
  de fotos die afgelope avond gemaakt zijn in de proosdij, komen die allemaal op een andere site te staan of waar dan ook?

  ============

  Nee, we maken een strenge selectie. Dat plaatsen we.
  Weblog Zwolle is vooral een actuele nieuwssite!  ⚠️ Meld

 3. Het was een fantastisch feest dit jaar !!!!!!
  Volgens mij geen noemenswaardige problemen geweest. Een feest zoals het hoort te zijn. Feest, feest en nogeens feest.

  Een zeer spontane stadsprins !!!!!


  ⚠️ Meld

 4. Het was weer een zeer geslaagd, reuze gezellig ontzettend mooi carnaval. Iedereen heel erg bedankt voor zijn of haar bijdrage aan dit geweldige feest. jammer dat bij het neerhalen van de Eileuver een blaaskapel ontbrak bij een zo officieel gebeuren. Nu weer een jaartje wachten voor weer zo’n geweldig feest!


  ⚠️ Meld

 5. Heeft iemand zondag toevallig mijn telefoon gevonden in het centrum van Zwolle? A.u.b afleveren bij het politiebureau tegen een geweldige BELONING!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.