Hebikwat.nl biedt uitkomst voor kinderen en jongeren

Zwolle – Heb je een zorg of probleem en je weet niet met wie je daar over zou kunnen praten? Neem dan eens een kijkje op www.hebikwat.nl. Deze interactieve website is een hulpmiddel om erachter te komen of je zorg een probleem is. Hebikwat.nl is een initiatief van Dimence en Mediant, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.  

Hebikwat.nl biedt de mogelijkheid om anoniem te chatten met een hulpverlener. Sinds de start in november 2008 blijkt uit de statistieken dat er ruim 6000 bezoekers een kijkje namen op de site en dat negentig jongeren maakten gebruik van de mogelijkheid om (anoniem) te chatten met een hulpverlener. De problemen die kinderen en jongeren bespreken op de chat zijn heel verschillend. Het gaat voornamelijk over pesten, angsten, ongesteld zijn, zelfverwonding en eetproblemen. Verder blijkt uit dat er door alle leeftijdsgroepen (8-12, 13-15 en16+) evenveel wordt gechat, dat jongens (71%) vaker chatten dan meisjes (29%) op hebikwat.nl.  

 De openingstijden van de chat zijn uitgebreid, vanaf nu kan er op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gechat worden. De hulpverleners in de chat zijn werkzaam bij Mediant en Dimence – instellingen voor geestelijke gezondheidszorg – en zijn gespecialiseerd in het communiceren via internet. Met hebikwat.nl willen de organisaties jongeren bereiken die via de reguliere hulpverlening niet bereikt worden.

Artikel delen: