KWF Kankerbestrijding collecteert met QR-code in Zwolle

KWF Kankerbestrijding collecteert met QR-code in Zwolle

Zwolle – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding van 4 tot en met 10 september wordt in Zwolle weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar ruilen collectanten de collectebus in voor het collectebord met QR-code.

Zwollenaren die iets over hebben voor het goede doel kunnen doneren door de QR-code te scannen met hun telefoon. KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte. KWF: “Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars. Bovendien is het prettiger voor collectanten, die niet meer met een zware bus straat hoeven. Om te doneren, scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig, veilig en vrijblijvend.”

Voor mensen zonder smartphone heeft de collectant een flyer bij zich. Daar staat het rekeningnummer van KWF op zodat ze een gift kunnen overmaken.

Vorig jaar werd in Zwolle ruim 65.000 euro opgehaald. KWF: “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt een op de drie Nederlanders kanker. En elke euro komt goed terecht. Naast kankeronderzoek maakt KWF ook zorg en ondersteuning mogelijk voor iedereen die geraakt is door kanker.”

Het vrijwilligersteam van KWF Zwolle is nog op zoek naar collectanten. Aanmelden kan via collecte@kwfzwolle.nl.

Artikel delen: