Weer een Zwolse deelneemster in kookprogramma

Zwolle – Na Zwolse deelnemers in de programma’s Top Chef (Jonnie Boer), Wie is de chef (Paul Stegeman), Herrie aan de Horizon en Mijn tent is Top, is nu ook het programma Smaken Verschillen in Zwolle neergestreken. Om precies te zijn, op de Tapasboot van Tapas Margarita.

Eigenaresse Marga Nijhuis vertelt. Mijn partner had mij stiekem opgegeven voor het NET 5- kookprogramma Smaken Verschillen. “Jij kijkt zo vaak naar kookprogramma’s dat ik vind dat jij daar wel eens aan mee moet doen”, aldus Wim. Ik vond het erg leuk om aan het programma mee te werken en inzicht te krijgen in een TV productie. Smaken Verschillen is een kookwedstrijd tussen 5 deelnemers, die ieder een avond van de opnameweek gastvrouw/heer zijn in hun eigen huis en voor de andere deelnemers koken. “Ik was op de eerste opnamedag aan de beurt. Dat is op zich al spannend, omdat je de overige deelnemers en de producenten nog niet kent. Alles is nieuw op zo’n dag. Om 12.00 uur komt de filmploeg bij je thuis en gaat pas om 03.00 uur ’s nachts weer weg. Daar maakt de productie dan vervolgens 20 tot 25 minuten TV van.”

Nijhuis: “Je wilt graag dat iedereen zich bij jou thuis voelt en dat er al snel een ongedwongen sfeer ontstaat. Voor mij was het vooral belangrijk dat gezelligheid en kookplezier voorop staan met goede producten en niet zozeer of je een complex menu kunt koken.”

“Ik had gekozen voor Spaanse gerechten, daar ik zelf Tapasworkshops op mijn Tapasboot geef. Naarmate de week vordert leer je elkaar beter kennen en vooral iedereen zijn smaken, waardoor je hiermee rekening kunt houden. We hebben ontzettend gelachen, elkaar bekritiseert en vooral zalig gegeten! Zo langzamerhand krijg ik al flink de kriebels in de buik over het eindresultaat!”

“Nu voor mij de opnames er op zitten is het afwachten hoe de 12 uur filmmateriaal tot 25 minuten TV aan elkaar geplakt wordt. Bijvoorbeeld, of mijn (bescheiden) Micky Mouse tik niet overdreven wordt. Of dat scherpe opmerkingen niet uit hun verband worden gehaald, het blijft natuurlijk een wedstrijd. De stemming was gedurende de week opperbest, ik hoop dat de uitzending dat zal bevestigen. Mijn uitzending is op maandag 9 maart om 19.55 uur op Net5 en ik zal op het puntje van mijn stoel zitten om het resultaat te bekijken.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Weer een Zwolse deelneemster in kookprogramma
    Fantastisch dat Zwolle weer zo goed op de (kook)kaart wordt gezet. Vorig jaar heb ik meegedaan aan de Tapas workshop van Marga op haar mooi gelegen Tapas boot. Geweldige sfeer en heerlijk eten. We zaten op het terras om te beginnen met een heerlijke rose, gingen daarna goed te maken Tapas maken en de smaakten ook nog eens geweldig. De sfeer zat er de hele avond goed in.

    Indien de avond van Smaken verschillen ook zo gaat worden dan wordt ook dat een geweldige uitzending en weer een promotie voor Zwolle.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.