Weezenlandenpark - Foto: Wouter Steenbergen
Weezenlandenpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Tropisch heet onder een brandende zon

Zwolle – Donderdag is het na een warme nacht tropisch warm in Zwolle. Een temperatuur van 35 graden is ‘s middags in de stad realistisch. Het is geen kleffe hitte, want Zwolle ligt onder aanvoer van droge lucht uit het zuidoosten.

De brandende zonnestraling wordt geen strobreed in de weg gelegd, want die paar wolken boven de stad zijn pure spielerei. Terwijl Zwolle verder ligt te verdorren, leegt een actief koufront voor de Engelse oostkust een bak regen in de Noordzee. Dat zaakje schuift traag onze kant op. De laatste berekeningen geven aan dat het front grotendeels is verpieterd wanneer het vrijdag boven onze omgeving aankomt. De frontale bewolking lijkt hier nog maar weinig regen te produceren.

De weercomputers voorzien vrijdag buien, misschien met een onweersklap, die in het meest optimistische geval een dagsom van 5 liter water per vierkante meter achterlaten in de regio Zwolle. Niet om over naar huis te schrijven. In het volgende weerbericht bekijken we of deze povere neerslagverwachting toch natter is geworden.

De windrichting verandert in de nacht van donderdag op vrijdag sterk. Van zuidoostelijk naar noordwestelijk. Dit levert onder het wolkenpakket van het verpieterende front minder warm weer op, wel met een hogere luchtvochtigheid. De middagtemperatuur is ongeveer 25 graden.

In het weekend staat een afwisseling van zonneschijn en wolken op het programma. Zondag vermoedelijk de meeste wolken. De kans op een drup regen is op beide dagen erg klein. De verwachte temperatuur verschilt enorm met die op donderdag: zaterdag is in Zwolle circa 23 graden het maximum, zondag 22 graden.

Artikel delen: