Derde editie Beursvloer Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag is de derde editie van Beursvloer Zwolle van start gegaan. Dit keer vond de beurs plaats in het nieuwe Deltion Complex aan de Mozartlaan. De doelstelling van Beursvloer Zwolle is om in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen contacten en samenwerking tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties te bevorderen. De lokale beurs werd geopend door Burgemeester Meijer, De Librije, fotograaf Ferdy Damman, FC Zwolle, Ricardo (ex-Opgezwolle) en kamerlid Eddy van Hijum.

Woensdag werd een ouderwetse effectenbeurs nagebootst met aan de ene kant Zwolse ondernemers als aanbieders en Zwolse maatschappelijke organisaties als vragers. Na de gong was het de bedoeling dat er in anderhalf uur zoveel mogelijk deals/matches tot stand worden gebracht. Het kan dan gaan om allerlei zaken, van computers tot organisatieadvies, van een compleet aangelegde tuin tot 40 klussers en van advertentieruimte tot opslagruimte. De ideale match is als beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen. Alle handel op de Beursvloer is met gesloten beurzen dus er wordt gehandeld in producten, diensten en kennis. Er werden woensdagavond, bij het sluiten van de beurs, 131 matches gemaakt voor een bedrag van totaal 104.750 euro.

De Zwolse Beursvloer heeft twee belangrijke ambassadeurs in de Wethouders Erik Dannenberg (WMO) en Martin Knol (Economische Zaken). Zij onderschrijven het belang van de Beursvloer en roepen zowel de Zwolse maatschappelijke organisaties als het bedrijfsleven op om vooral deel te nemen op 25 februari. Hieronder interviews met beide wethouders.

Beursvloer Zwolle wordt uitgevoerd door de Vrijwilligercentrale Zwolle, MKB IJssel-Vecht, Kamer van Koophandel Oost Nederland, WEGENER Huis-aan-huisMedia en Deltion College. Beursvloer Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Zwolle.

Artikel delen: