Neonatoloog schrijft voorleesboek voor ouders

Zwolle – Richard van Lingen, kinderarts-neonatoloog Isala klinieken, heeft vandaag het eerste exemplaar overhandigd van het voorleesboek ‘Mijn zusje is een sterretje’. Door zijn werk komt Van Lingen in contact met ouders waarvan een kind kort na de geboorte overlijdt.

In gesprekken kwam naar voren dat zij, naast de verwerking van hun eigen verdriet, geconfronteerd worden met vragen van hun andere kinderen over het overlijden van een broertje of zusje. Er bleek over dit onderwerp nog geen boek beschikbaar te zijn voor kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar wat niet uitgaat van enig geloof of overtuiging. Daarom besloot Van Lingen een voorleesboek te schrijven dat (groot)ouders kan helpen. De illustraties zijn van de hand van Marjet van der Linde.

‘Mijn zusje is een sterretje’ is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar. Het boek vertelt het verhaal over Peter die een zusje, Inge, krijgt. Maar Inge wordt veel te vroeg geboren en moet in het ziekenhuis blijven. Op een dag vertellen zijn ouders aan Peter dat Inge zo ziek is dat ze doodgaat…

Het boek is tot stand gekomen met hulp van Stichting Kinderpostzegels Nederland en de Kiwanis Club Zwolle. Daardoor is het mogelijk om enkele exemplaren cadeau te doen aan kinderafdelingen in ziekenhuizen en Ronald McDonaldhuizen in Nederland.

Bestellen

‘Mijn zusje is een sterretje’ (ISBN 978-90-813870-1-9) is verschenen in februari 2009. Het boek kost € 10,00 en de verzendkosten per 1-2 boekjes zijn € 2,50. Het boek is te bestellen via overmaking van het bedrag op rekeningnummer 60.25.00.257 t.n.v. Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Neonatologie te Zwolle, onder vermelding van naam en adres. Het boek is ook verkrijgbaar via  www.couveuseouders.nl.

Artikel delen: