Thorbeckegracht - Foto: Wouter Steenbergen
Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Misschien een buitje en minder warm

Zwolle – Vrijdag is Zwolle in afwachting van een regenbui. In de ochtend maken we er kans op en ’s middags ook. De neerslaghoeveelheid die wordt berekend voor onze regio is niet indrukwekkend.

Met een beetje pech voor de natuur blijft het bij een druppel op de gloeiende plaat. Het koufront dat met bewolking over de stad trekt lijkt wat neerslag betreft weinig voor te stellen. De buien die bij het front horen, komen vanuit het zuidwesten. Kijk vrijdag op je buien-app of Zwolle op de route ligt voor wat regen. Het wolkenpakket is niet altijd even dik en de zon prikt er af en toe doorheen. In de loop van de middag verbrokkelt het verder. Het kwik loopt vrijdag na een warme nacht bescheiden op: 23 graden is de middagtemperatuur in de stad.

De wind is gedraaid. Hij is actief vanuit het noordwesten tot noorden met een volle kracht 3 in de middag. Met die windrichting wordt het niet meer zo warm als op donderdag, toen in het centrum van Zwolle ruim 34 °Celsius werd gemeten.

In het weekend is de kans op regen in Zwolle vrijwel nul. Met een noordenwind worden stapelwolken aangevoerd, die ruimte laten voor zonneschijn. De temperatuur ligt rond 22 graden, meer dan 10 graden koeler dan op donderdag.

Artikel delen: