Zwolle pakt Openluchtbad aan

Zwolle – De gemeente wil een begin maken met de grootschalige opknapbeurt van het Openluchtbad in de Wipstrik. Burgemeester en wethouders zetten erop in om volgend jaar de scheurvorming in het bassin aan te pakken. Bovendien wil het college onderzoeken of een totale renovatie van het rijksmonument nodig is. De verwachting is dat met de noodzakelijke klus miljoenen euro´s gemoeid zijn.

De laatste jaren zorgen scheuren in vloer in de wand en de bodem van het bad voor aanvang van het zwemseizoen steeds voor problemen. Burgemeester en wethouders hebben nu besloten dat de scheurvorming verholpen moet worden. Het college wil bovendien laten onderzoeken of een algeheel renovatieplan voor het Openluchtbad nodig is. Daarvoor moet een inventarisatie worden gemaakt van de staat van installaties en de bouwwerken op het zwembadterrein. Dat onderzoek kan al dit jaar beginnen.


Wethouder J. Cnossen laat zich informeren…

Het Openluchtbad trekt jaarlijks zo´n honderdduizend bezoekers. De Vereniging Openluchtbad, met zo´n zesduizend leden de grootste vereniging van Zwolle, houdt het bad al jaren draaiend. Dat gebeurt onder meer door de inzet van al die betrokkenen. Het bad is nog een goed voorbeeld van de vormentaal van het Nieuwe Bouwen. Het rijksmonument heeft die status onder meer door de architectonische uitwerking, technische realisatie en de ligging.

Het onderzoek naar de noodzaak van renovatie van het Openluchtbad kan uitgevoerd worden door architectenbureau Henket. Dat heeft veel kennis van het Nieuwe Bouwen en heeft bijvoorbeeld met de restauratie van het voormalige Sophia Ziekenhuis ook ervaring met dergelijke klussen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Zwolle pakt Openluchtbad aan”

  1. Heel knap dat de vereniging het bad overeind gehouden heeft, maar ik vind het wel jammer dat het bad niet meer algemeen toegankelijk is zoals vroeger.

  2. daar gaan we weer, de vereniging die met veel bombarie destijds het bad heeft gekraakt en wel even zou zorgen dat het bad ZONDER kosten voor de gemeenschap behouden zou worden. tot nu toe hebben ze elk jaar geld gehad en ook nu wordt er veel gemeenschap geld gepomt in een bad voor een kleine groep mensen. als de gemeente het bad wil behouden en er geld inpomp moet het toegankelijk worden voor de gehele zwolse bevolking tegen een redelijk toegangs prijs en niet alleen voor een selecte groep. renoveer het bad en maak er een gemeentelijk bad van

  3. Tja als er veel gemeenschapsgeld in het bad gaat zitten vind ik enerzijds ook wel dat hij dan voor de hele gemeenschap toegankelijk moet zijn. Anderzijds wordt er echter ook veel geld bespaard door het vrijwilligerswerk van de leden. Ik kan me voorstellen dat zij geen zin hebben om alleen het vuile werk op te knappen en dan iedereen te laten profiteren…
    Maar hoe dan ook erg jammer dat het bad niet gewoon openbaar is gebleven. Een algemeen toegankelijk openluchtbad zou je toch wel verwachten in een stad als Zwolle…
    (Misschien kan er een 2 tarievenstructuur ingevoerd worden met lagere prijzen voor de leden en hogere toegangsprijzen voor niet-leden?)

Reacties zijn gesloten.