Taxatie van oude boeken in Wijthmen

Zwolle – Donderdag 26 maart opent cafe restaurant De Mol, Heinoseweg 32 in Zwolle (Wijthmen) haar deuren voor antiquair / taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij  is deze dag  bereid uw oude (antieke) boeken, handschriften en of oude bijbels te taxeren of wel in te kopen. Oude ansichtkaarten zijn ook welkom.  Vanaf 13 uur tot ca. 17 uur is een ieder welkom met oude boeken etc.  

De heer De Jong uit Oudemirdum zal hem terzijde staan met het taxeren van kaarten, oude foto’s, albums, etc.  Terecht mag De Jong op dit gebied een expert worden genoemd. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, (staten)bijbels, theologie en topografie. Er zullen ook een paar voorbeelden te zien zijn van antieke boeken. Voor eventueel restauratie kan een afspraak gemaakt worden. Voor taxatie wordt 3,- euro gevraagd per persoon en gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi.

Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Vorig jaar werd in Noord – Holland (Enkhuizen) een handgeschreven Bijbel “ontdekt”. Middels Molendijk ligt dit unieke exemplaar nu in de bibliotheek van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen.  Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 300 taxatiedagen op zijn naam staan.  

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar. 

Plaats:               ZWOLLE (WIJTHMEN), Cafe Restaurant De Mol, Heinoseweg 32.  Tel. 0529 401332

Datum en tijd:    Donderdag 26 maart van 13 tot 17 uur.

Inlichtingen:       Antiquariaat A.C. Molendijk te Rotterdam  info@molendijkboeken.nl  tel. 010 4667164 of   06-51950097

Artikel delen:
Reactie 1
  1. oude boeken
    ooh,
    ik heb thuis ook nog een hele stapel oude boeken liggen, die volgens mij wel wat waard zijn..
    maarja het is al 26 maart geweest!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.