Leraren Schatkamer krijgen metamorfose

Zwolle – Leerkrachten en begeleidende ouders van basisschool De Schatkamer uit Zwolle gingen donderdag -om een vruchtbare samenwerking te ontwikkelen- bij de afdeling Zorg&Welzijn van het Diezer College ‘in de stoel’. Ze ondergingen een complete metamorfose.


Foto: Gert Westerveld

Niet dat de docenten er niet goed uitzagen, maar zelfs aan de meest briljante leerkracht viel nog wel wat bij te schaven. Koren op de molen voor de leerlingen van de afdeling Zorg&Welzijn van het Diezer College, school voor VMBO in Zwolle. Op deze afdeling ontwikkelen leerlingen zich tot schoonheidsspecialiste, kapster of nagelstyliste. Voor jongens is er ook een toekomst op deze afdeling: sport, gezondheidszorg of welzijnswerk, maar de Make-Over is, eerlijk is eerlijk, toch vooral het domein van de meiden. Leerkrachten van OBS De Schatkamer uit Stadshagen, niet ver van het Diezer College, kregen de kans om zich te onderwerpen aan een volledige behandeling: nagels, handen, huid en haar; niets werd overgeslagen.

En de kinderen dan? Die verveelden zich geen moment in de keuken en de bakkerij van de school: koekjes bakken! Niet zomaar koekjes hoor: ultra-gezonde koekjes, zonder kunstmatige toevoegingen. Past goed bij het karakter van de dag: Zorg voor jezelf en je welzijn!

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.