Grote Markt - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Markt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig terrasweer

Zwolle – Donderdag is de meteorologische herfst begonnen, maar het weer trekt zich daar niks van aan. De zon heeft vrij spel boven de stad. De stapelwolkjes boven Zwolle zijn van het vriendelijke type ‘cumulus humilis’ en verschijnen eigenlijk alleen voor de sier.

Regen valt er niet uit. Het kwik loopt na een nachtminimum van circa 13 graden en een aanvankelijk koele ochtend op naar 25 graden of nog iets warmer in de middag. Dat is een zomerse temperatuur, die wordt bereikt terwijl een briesje uit het oosten blaast. Windkracht 3 tot 4, de meeste wind natuurlijk boven open gebied. Ook vrijdag weet de zon van geen wijken, al zien we op grote hoogte waarschijnlijk meer sluierwolken. Doordat de wind iets uit het zuidoosten komt, is er aanvoer van warmere lucht: 27 graden is ’s middags de terrastemperatuur.

In het weekend is het iets minder warm en vanuit het zuiden wordt vochtigere en onstabiele lucht aangevoerd. De stapelwolken groeien in omvang en kunnen de zon tijdelijk blokkeren. Een enkele zou het buienstadium kunnen bereiken, maar kans op stevige regenval lijkt er in het weekend nog niet. Vanaf maandag verandert dat. Een depressie die zich bij Ierland ontwikkelt, stuurt volgende week van tijd tot tijd storingen met actieve (onweers)buien over onze omgeving.

Artikel delen: