Germa Greving - Foto: Alyssa Demkes
Germa Greving
Foto: Alyssa Demkes

Germa Greving nieuwe directeur Museum ANNO

Zwolle – Stichting Allemaal Zwolle heeft Germa Greving benoemd tot directeur-bestuurder. Zij heeft een achtergrond als historica met een passie voor erfgoed en publieksgeschiedenis.

Germa Greving was eerder directeur van Museum het Pakhuis in Ermelo. Greving: “Ik ben trots dat ik me mag inzetten om de Zwolse verhalen een podium te geven. Dat doe ik niet alleen, dat is het leuke aan ANNO: iedereen kan ‘meemaken’. Je kan meemaken op twee manieren: mee ervaren en beleven, maar ook zelf actief helpen om het verhaal van Zwolle te maken.”

“ANNO is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is bovendien een unieke plek: museum, archief, archeologie, bouwhistorie en monumenten komen samen; een samenwerking om erfgoed de aandacht te geven die het verdient. Daarnaast bulkt de stad van enthousiaste culturele organisaties en creatieve makers. Er is veel potentie tot samenwerking waar uiteindelijk de hele stad beter en mooier van wordt. Ik vind het een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren,” aldus Germa Greving.

Museum ANNO is een samenwerking tussen Stichting Allemaal Zwolle, Collectie Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Samen brengen deze partners verhalen uit Zwolle tot leven. Het concept van ANNO is Germa Greving met haar interesses en ervaring op het lijf geschreven.

Greving: “Zwolle ademt historie, dat merk ik wanneer ik door de stad loop: verstopt in de grond onder je voeten, verborgen achter de gevels, of het torent hoog boven je uit in de lucht. Achter al die plekken in de stad zitten verhalen. Het zijn verhalen van mensen die lang of korter geleden de stad bewoonden of bezochten. Al die verschillende verhalen en perspectieven geven de stad kleur. De geschiedenis blijft constant in beweging. Zwolle maakt mij nieuwsgierig: wat voor verhalen zijn er nog meer te ontdekken?”

Germa Greving wil de komende jaren de huidige koers van ANNO voortzetten en een bijdrage leveren aan het toekomstige succes van het stadsmuseum: “ANNO wil je aan het denken zetten, je aan het werk zetten, wil dat je meemaakt. Het programma van dit najaar bruist van de activiteiten voor jong en oud. Ik ga er samen met een groep gedreven mensen hard aan werken om dit in het museum aan de Melkmarkt ook te laten bruisen. Geschiedenis is overal om ons heen en is ook van en voor iedereen. Dus stilzitten is er niet bij: ANNO wil de verborgen verhalen in de stad zichtbaar maken, op historische locaties en ook bij jou in de wijk. Dat maakt ANNO zo’n ontzettend leuke plek om te gaan werken.”

Foto's 2
Germa Greving nieuwe directeur Museum ANNO - Foto: Alyssa Demkes
Foto: Alyssa Demkes
Artikel delen: