Gemeente Zwolle krijgt centraal telefoonnummer

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft vanaf maandag 2 maart een nieuw, centraal telefoonnummer. De voormalige servicenummers van de gemeente Zwolle zijn dan bereikbaar via het Telefonisch Servicecentrum (TSC) op telefoonnummer 14038 (zonder kengetal). Klanten hoeven zich door het centrale telefoonnummer niet meer af te vragen welk telefoonnummer zij voor welke afdeling moeten bellen.

Het nieuwe nummer wordt in eerste instantie alleen gebruikt voor de negen servicenummers. Het komende jaar wordt er gewerkt om alle andere (telefonische) kanalen die de klant gebruikt (behalve directe nummers van medewerkers) ook onder te brengen in het TSC. Doelstelling is dat eind 2009 de gemeente Zwolle één herkenbaar nummer heeft, 14038. Klanten die na 2 maart nog één van de oude nummers bellen, worden automatisch doorgeschakeld naar het TSC.

Zwolle heeft de overgang naar een nieuw centraal telefoonnummer voorbereid in een samenwerkingsverband met de Antwoord©-pilotgemeenten. Voor alle gemeenten begint het centrale telefoonnummer straks met 14 gevolgd door het netnummer van die gemeente. Voor Zwolle wordt dat dus 14038. Een aantal gemeenten in Nederland heeft dit systeem al ingevoerd, zoals bijvoorbeeld Amsterdam (14020), Den Haag (14070) en Delft (14015). Op deze manier ontstaat een landelijk herkenbare systematiek in de telefoonnummers voor overheidsinformatie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.