Dansweek bij Odeon De Spiegel theaters

Zwolle – Van vrijdag 6 tot donderdag 12 maart draait het om dans bij Odeon De Spiegel theaters.

Met dans voor publiek van jong tot oud, en van onschuldige nieuwsgierigen tot echte dansfijnproevers, staat een gevarieerde dansperiode voor de boeg. Vrijdag 6 maart: Introdans Ensemble voor de Jeugd met Pulcinella & Zo in Theater De Spiegel. Zaterdag 7 maart: DansClick in Theater Odeon. Woensdag 11 maart: ISH met L.O.U.D. Donderdag 12 maart: Scapino Ballet Rotterdam met 4 x20 Storyproof.

Introdans Ensemble voor de Jeugd brengt ondeugende Italiaanse Jan Klaassen

Tijdens hun 15-jarig jubileum presenteerde Introdans Ensemble voor de Jeugd in 2004 Pulcinella van Nils Christe: de voorstelling trok volle zalen met enthousiaste families! Met een Top 1 notering in de theaterlijsten werd Pulcinella een regelrechte hit. Een extra grote cast dansers en figuranten (óók oud-dansers en kinderen!) dansen daarom ook nu weer in een fantasierijk decor. De stoute streken van Pulcinella en zijn vrienden zijn een lust voor het oog!

Scapinoballet Rotterdam: lovende recensies

Met 4×20 STORYPROOF presenteert Scapino vier dansstukken van vier abstracte verhalenvertellers. Het zeer afwisselende programma heeft één verbindend element: elk dansstuk duurt exact 20 minuten. Scapino sluit de dansweek op donderdag 12 maart af in Theater De Spiegel. Odeon De Spiegel theaters is er trots op zo’n gerenommeerd gezelschap te mogen ontvangen.

DansClick: voor het eerst in Zwolle

Het jonge gezelschap DansClick komt voor het eerst naar Zwolle. Zij presenteren dans op een eigenwijze manier. DansClick is meer dan zomaar een avond dans kijken. Bij dit programma ervaart het publiek in de intimiteit van de kleine Dommerholtzaal in Theater Odeon de passie van de dansers. Het is dichtbij, kwetsbaar, puur en fysiek. Een intense beleving die het publiek en de dansers delen.

Breakdance & hiphop bij ISH op woensdag 11 maart

Urban dance is hot! L.O.U.D. is een dans door de geschiedenis. Een voorstelling over het ontstaan van de streetdance van nu. De voorstelling draait om het dansgezelschap van Leo en zijn opa George. George danste in de twintiger jaren in New York. Hij was er een van de zwarte dansers die de urban dance groot heeft gemaakt.

Reserveren

Kaarten reserveren voor één of meer voorstellingen uit de dansweek kan via de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (geopend op werkdagen van 17.00 tot 20.30 uur en in het weekend 1 uur voor de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Artikel delen: