FC Zwolle wint van BV Veendam

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd van BV Veendam met 3-2 gewonnen. Eenvoudig ging dat niet.


Matchwinner Bram van Polen viert zijn winnende treffer…

FC Zwolle kwam na 25 minuten op achterstand door Loohuis (0-1), nadat doelman Boer toen al een strafschop had gestopt. Een goal van De Graaff werd afgekeurd wegens buitenspel. Die 0-1 bleef staan tot aan de rust. In de 59e minuut was het Reijnen die met een kopbal uit een hoekschop de gelijkmaker (1-1) aantekende. Zwolle kwam op voorsprong (2-1) door een penalty van Van der Haar. Boerrigter was kort daarvoor in het strafschopgebied ten val gebracht. Rozema bracht de Veendammers nog op gelijke hoogte (2-2), maar door een doelpunt van matchwinner Van Polen in de 80e minuut ging Zwolle er toch met de winst vandoor.


Veendam kwam na een fraaie kopbal op een 0-1 voorsprong…


Vlak daarvoor gaf scheidsrechter Sanders hiervoor een penalty aan Veendam…


Welke doelman Boer in de rebound wist te verijdelen…

Meer wedstrijdfoto’s bij ‘Lees verder’…

 


Blijdschap bij Veendam na het krijgen van een penalty


Artikel delen:
Reacties 19
 1. FC Zwolle neemt Gestapo in dienst?

  In het voormalig gezinsvak (vak 21) werd vanavond op een belachelijke manier opgetreden wanneer fcz supporters reageerden op spreekkoren van veendam supporters. Drie personen werden uit het vak gehaald ???!!!! Alleen omdat ze voor hun club opkwamen. Absoluut belachelijk.
  Dit werd niet gedaan door supposten van fcz maar door mensen van een beveiligingsbedrijf die denken dat zij de baas (lees heersers) in het stadion zijn.
  Ik snap dat fcz optreed tegen spreekkoren en bang is op reacties van de KNVB. Maar kom op, voetbal is emotie. En dit moet vooral zo blijven. Wanneer je niet meer mag reageren en tevens niet meer mag staan in een vak, dan wordt volgens mij de voetbalbeleving kapot gemaakt.
  Ik vind dit een zier trieste situatie en hoop dat dit snel veranderd.  ⚠️ Meld

 2. @stadshagen

  Als je graag wilt staan in een vak dan moet je maar naar vak noord gaan daar ben je vrij om te gaan staan in een vak..
  Uitdagen van uitsupporters word gewoon niet getolleerd lijkt me.. en terecht dat ze eruit of ergens anders heen zijn gestuurd

  Hulde aan de beveiliging. 🙂


  ⚠️ Meld

 3. @evert
  jammer jammer jammer, hulde aan de beveiliging??
  Het zijn gastheren en dames. Ze moeten eerst leren fatsoenlijk met mensen (gasten) leren omgaan. Bovendien word het staan in vak noord gedoogd. Maw het is dus daar ook verboden!
  Dus al die mensen die gaan staan bij een spannend moment moeten allemaal het stadion uitgeflikkert worden? Dan blijven alleen die gasten met een vrijkaartje over.  ⚠️ Meld

 4. @edwin

  Jij weet net zo goed als ik als er een spannend moment aan komt dat men gaan staan dat het toegestaan is.. maar het is dan wel de bedoeling dat men na de actie of doelpunt gaat zitten..

  En stewards en beveiligers zitten nogal wat verschil in.. tenminste na mijn weten.. kan het ook mis hebben..


  ⚠️ Meld

 5. Eventjes staan is dus wat anders dan staan?

  Op zuid worden kleine kinderen die vooraan op de tribune staan (bij de balustrade) door stewards bevolen om te gaan zitten. Als er vervolgens een man of tien bij de opgang van het vak staan wordt er niets gedaan.

  Wat is dan het verschil tussen stewards en beveiligers?  ⚠️ Meld

 6. dat ze jou een verbod voor heel je leven moet toeleggen.. ?

  ik ben geen specialist in beveiliging maar ik vind wel dat ze harder mogen optreden bij voetbal wedstrijden.. en als supporter moet je dan niet gaan zitten janken dat je op je vingers bent getikt want dat gebeurt zo vaak…


  ⚠️ Meld

 7. @ evert

  Jij snapt er ook helemaal niets van. Kom jij weleens in een stadion?
  Als je mijn verhaal goed had gelezen, dan had je gelezen dat er werd gereageerd op spreekkoren van de tegenstanders. Deze beveiligers stonden vanuit het uitvak te kijken wie er reageerde om vervolgens even naar vak 21 te komen om deze supporters eruit te pikken. Als je dan zo’n grote vent bent, pak danook de uitsupporters aan. Maar ja, die zijn met meer en dan durven deze heren beveiligers niet op te treden.
  Over het staan in een vak. Als andere supporters er geen last van hebben, waarom dan moeilijk doen.
  En nee, dit waren geen supporters die in een verkeerd vak zaten.


  ⚠️ Meld

 8. @evert
  raar antwoord, dus ik kan concluderen dat je het niet weet.

  Ze mogen niets meer en minder dan elke beveiliger. ze mogen je dus niet vastpakken of enige vorm van lichamelijk geweld gebruiken.
  Waarom mogen ze supporters harder aanpakken?
  Onderbouw je mening eens ipv gelul in de ruimte.

  En zoals stadsh. al vroeg; kom je weleens in een stadion bij een voetbalwedstrijd of ben je trouw supporter van eredivisie live?


  ⚠️ Meld

 9. beveiligers mogen weldegelijk mensen staande houden dus ook hen vrijheid ontnement.. tot dat ze hen kunnen overdragen aan de politie.. dus ikw eet niet waar je het vandaan haalt dat ze niets mogen????


  ⚠️ Meld

 10. Staande houden mag alleen de politie of een ander persoon met opsporingsbevoegdheid.

  Staande houden is een opsporingsbevoegdheid die elke opsporingsambtenaar heeft (artikel 52 Wetboek van Strafvordering).

  Staande houden is een dwangmiddel dat bestaat uit het kort op de plaats ophouden van een verdachte van een strafbaar feit (overtreding en misdrijf)met als enig doel het vragen naar diens identiteitsgegevens:

  1. naam;

  2. voornamen;

  3. geboortedatum;

  4. geboorteplaats;

  5. adres waarop hij als ingezetene in de GBA staat ingeschreven;

  6. woon- of verblijfplaats.

  Staandehouden mag alleen:

  * bij verdachten (dus niet bij getuigen);
  * op heterdaad en buiten heterdaad;
  * alleen door een opsporingsambtenaar die bevoegd is voor het strafbare feit waarvoor hij de verdachte staande wil houden. Dus: burgers mogen niet staande houden.

  Beveiliging heeft geen opsporingsbevoegdheid. Beveiliging mag wel net als alle andere burgers mensen aanhouden bij overtreding op heterdaad.

  in art 53 van het wetboek van strafvordering staat: In geval van ontdekking op heterdaad is ieder bevoegd den verdachte aan te houden. In de meeste gevallen wordt de aanhouding verricht door de politie maar burgers kunnen dus wanneer zij getuigen zijn dat iemand de wet overtreedt de verdachte aanhouden en overdragen aan de politie. Dit is wel aan voorwaarden gebonden (bron om.nl).

  Wel is de beveiliging ingehuurd om de rust te bewaren en mag mensen verwijderen als die zich niet aan de huisregels houden. Of andere regels die bij bezoekers van een wedstrijd bekend zijn.

  Je moet de beveiliger op zo;n vak een beetje zien als een Horeca Portier als je je misdraagt in een kroeg word je eruit gezet. Op de normale manier en als je niet mee wilt werken met gepaste maatregelen.

  Maar wat eigenlijk me punt is er is een groot verschil tussen staande houden en aanhouden. Hoor ook zo vaak bij een alcoholcontrole ik ben aangehouden terwijl het staande is 😉  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.