Treinen Keolis Blauwnet hebben nummer

Treinen Keolis Blauwnet hebben nummer

Zwolle – De treinen van Keolis Blauwnet hebben vanaf vandaag een eigen nummer. Het treinnummer is zichtbaar op de trein.

Reizigers zien hiermee nog gemakkelijker of ze in de juiste trein stappen. Want de treinnummers vergroten de herkenbaarheid van een verbinding, aldus Keolis. In Duitsland wordt al lang gebruikgemaakt van treinnummers. Afgelopen jaren zijn deze ook op diverse regiotreinen in Nederland toegevoegd.

Keolis Blauwnet rijdt op drie trajecten in Overijssel. Elk traject krijgt zijn eigen nummer:

RS22: Zwolle – Kampen
RS23 en IC23: Zwolle – Enschede
RS24: Zutphen – Hengelo – Oldenzaal

Keolis legt uit dat het treinnummer uit twee letters bestaat, gevolgd door cijfers. De letters staan voor het type trein. Het cijfer staat voor het traject van de trein.

RS betekent RegioSpinter. Een (regio)sprinter is een stoptrein die stopt op alle tussenliggende stations. IC betekent Intercity. Een Intercity is een snelle verbinding en stopt alleen op de grote(re) stations. Het nummer achter RS of IC is het lijnnummer van de trein.

Als de treinen niet kunnen rijden, bijvoorbeeld door werkzaamheden aan het spoor, wordt er vervangend busvervoer ingezet. De lijnnummers van het vervangend busvervoer veranderen mee. Deze sluiten voortaan aan bij de treinnummers:

Lijn 822 tussen Zwolle en Kampen (huidige lijn 885)
Lijn 823 tussen Zwolle en Enschede (huidige lijn 879)
Lijn 824 tussen Zutphen en Oldenzaal (huidige lijn 812)

Artikel delen: