Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en warm, ’s nachts kans op een bui

Zwolle – Dinsdagochtend in alle vroegte trekt bewolking over waar misschien een slap buitje tussen zit. Het is een restant van onweer dat maandagavond over België is getrokken. Als dit voorbij is, neemt de zon het over en wordt het opnieuw warm in Zwolle.

De stadsthermometers tikken 30 graden aan. Dit zou voorlopig wel eens de laatste tropisch warme dag kunnen zijn. Overdag blijft het droog, maar de langverwachte buien komen er eindelijk aan. Vanaf middernacht stijgt de kans op een exemplaar met onweer. Donder en bliksem kan Zwolle in de nacht naar woensdag uit de slaap houden. Flinke windvlagen horen erbij. Woensdagochtend doven de buien uit en klaart het flink op. De zon komt goed door.

En de zon blijft woensdag in beeld. Donderdag overdag mogen we de volgende buienzone boven Zwolle verwachten. Volgens de huidige berekeningen is dit het échte werk: een zeer actieve buienzone, die de potentie heeft om veel regenwater in de stad te storten. Onweer, hagel en windvlagen zijn opties waar we rekening mee moeten houden. Diverse weermodellen berekenen voor Zwolle een etmaaltotaal van zo’n 20 liter regenwater per vierkante meter. Het kwik stagneert donderdag onder het dikke wolkenpakket bij 20 graden.

Vrijdag en zaterdag komt de kern van de depressie, die de brenger van de buien is, dicht in onze buurt. De buienkans is groot maar onweer is onwaarschijnlijk, omdat het intussen minder warm is. De middagtemperatuur komt uit rond 20 graden en de nachten verlopen koel.

Artikel delen: