Eiland - Foto: Wouter Steenbergen
Eiland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolken en zon, kleine kans op een bui

Zwolle – Woensdagochtend is een frontensysteem gepasseerd dat ‘s nachts buien over het land heeft gesleept. Erachter zien we een wisselende bewolking, waartussen de zon geregeld ruimte pakt. In de middag is er een kleine kans op een spetterbuitje.

De wind is zuidwestelijk met kracht 2 tot 3. De temperatuur loopt op naar 25 graden. Dit is een tussenstap naar minder warm weer in de rest van de week. De volgende stap in het afkoelingsproces voltrekt zich vanaf donderdagochtend. Een actief en uitgestrekt buiengebied trekt dan over onze omgeving. Omvangrijke wolkenformaties doemen op boven de stad, er wordt zogeheten ’regen van betekenis’ verwacht.

Donderdag maakt Zwolle kans op 20 liter regenwater per vierkante meter, mocht het goed op de route van de opstomende buiencomplexen komen te liggen. De zon breekt soms door, maar tot in de middag is er kans op een onweersbui met windstoten. Het kwik stijgt niet boven de 20 graden.

Vrijdag nadert de kern van het lagedrukgebied dat de fronten met regen en afkoeling tot ons heeft gebracht. Vooral in de middag is er kans op een bui. De activiteit is minder dan op donderdag. De middagtemperatuur is ongeveer 22 graden, bij een matige bries uit het zuidwesten.

Zaterdag lijkt tamelijk wisselvallig te worden, zondag houdt Zwolle het vermoedelijk droog. De maximumtemperatuur is circa 22 graden, in de nachten koelt het af naar zo’n 13 graden.

Artikel delen: