Rugby Club Zwolle op ramkoers

Zwolle – Rugby Club Zwolle – ERC Enschede (69-5). De trein is op stoom. Zwolle wint op sportpark de Marslanden met grote cijfers. Waar de uitwedstrijd gewonnen werd met één punt verschil (12-13) laten de Zwollenaren zien dat ze in de competitie gegroeid zijn en op het kampioenschap  af denderen.

Na de geweldige wedstrijd van de Hanzeladies die wonnen tegen Utrecht waren de heren van de Zwolse rugbyvereniging aan de beurt. Zij ontvingen ERC uit Enschede voor de return. In de vorige wedstrijd waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Op deze mooie zondag middag hebben de heren van coach Eddy Dekker laten zien dat ze een versnelling meer hadden.  Het begin van de eerste helft kenmerkte zich door rommelig maar fanatiek rugby. Toen de voorwaarste warm gedraaid waren konden ze een beter platform vormen voor de scrum half waardoor het aanvalsspel slimmer en gevaarlijker werd. De try’s volgen elkaar snel op. Na rust ging Zwolle op deze voet verder. De trys bleven komen. De tweed- center kon na een run van 60 meter de bal tussen de palen drukken. Een paar minuten later flikte de full-back hetzelfde kunstje.

 
Het vele publiek dat was komen kijken naar het goed draaiende Zwolle was  zeer enthousiast. Enschede heeft Zwolle de wedstrijd niet cadeau gegeven, voor elke punt is gestreden. De werklust van ERC is beloond met een mooie try. Om dit succes te kunnen behouden is Rugby Club Zwolle altijd op zoek naar sportieve mensen die het heren of dames team kunnen aanvullen en/of versterken. Meer informatie www.rugbyzwolle.nl .

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.