Medailles voor Taekwondo Folson

Zwolle – Afgelopen zaterdag hebben vier leden van Taekwondo Folson meegedaan aan het Open Zuid in Den Bosch. Er werden verschillende medailles meegenomen naar Zwolle.

Lesley Rigter mocht als eerste aan start bij de Junioren B-klasse. Hij trof hier in de kwart finale een tegenstander die hij in eerdere toernooien al wel verslagen had. Het werd echter een spannende partij, die tot de laatste seconde gelijk op ging. Aan het eind stond de score 5-5, en moest een laatste ronde met een Golden Point worden beslist. Na anderhalf minuut werd een slecht uitgevoerde techniek door de tegenstander toch beloond met een punt, en was het einde oefening voor onze jongste deelnemer.

Angela Patjanan trad in de hoogste klasse aan. Na haar vroege uitschakeling op het NK afgelopen januari, was Angela van plan weer door te stoten tot de finales. De voorrondes gingen goed, in de kwart finale wist ze haar partij overtuigend met 7–0 te winnen. Door een blessure heeft Angela de laatste twee week niet optimaal kunnen trainen, wat te zien was in de halve finale. Hier ging het redelijk gelijk op, maar door conditie gebrek was ze niet tot op het einde scherp genoeg, en verloor ze haar partij met 4- 6. Angela gaat met Brons naar huis.

Ilona Niens is daarna aan de beurt, zij staat door een vrijloting gelijk in de finale. Deze partij liep niet zoals verwacht, aangezien ze hiervan al twee keer eerder had gewonnen. Ilona herstel te laat van haar achterstand, en moet na 4 – 6 tevreden zijn met een tweede plek.

Jurre Jonker was de debutant van de ploeg. Zijn eerste partij begon moeizaam, maar naarmate de rondes vorderden, groeide zijn inzicht in het gevecht en wist deze nipt met winst af te sluiten. In de halve finale was Jurre helemaal op scherp, en wist hij de partij voortijdig te beëindigen met een 7 – 0 score. Zo goed als de halve finale verliep, zoveel de slechter verging het helaas in de finale. Zijn tegenstander had duidelijk meer ervaring, en wist hier goed gebruik van te maken en ging hij met de winst er vandoor. Voor een eerste toernooi is zilver een super resultaat!

Artikel delen: