Nieuw Dance Festival in Zwolle: Fusion of Dance

Zwolle – Dit jaar wordt Zwolle verrijkt met een groot outdoor festival. Op zaterdag 23 mei 2009 zal op de Wijthmenerplas de eerste editie van het Fusion of Dance Festival plaatsvinden. De drie Zwolse organisatoren Rob Teitsma (Studio Tas), Willem Helmink (MASSA Events) en John Althoff (High Energy Events) hebben hiervoor de handen in één geslagen wat resulteert in een outdoor-dancefestival met drie verschillende podia. De totale line-up volgt binnenkort.

Fusion, oftewel samensmelting, geldt niet alleen voor de drie verschillende dancestijlen, maar ook voor het ontstaan van de organisatie. De organisatoren liepen los van elkaar al langer met de wens rond voor een groot danceevent in Zwolle. Rob Teitsma (Studio TaS) had een plan voor een dance-event dat zich zou richten op de populaire dance-events LIPGLOSS en Onlytechno. Willem Helmink en John Althoff hadden een soort gelijk plan gericht op hardstyle. Na een aantal gesprekken vonden ze elkaar in Fusion of Dance.

Het festival belooft veel goeds. Aan een lange strook langs het strand en water van de Wythemerplas zullen duizenden bezoekers hun favoriete dancesound aantreffen. Het LIPGLOSSpodium richt zich op de groovy house, dat van Onlytechno op de techno en het grote MegaBasepodium zal beginnen met hardtrance, gevolgd door hardhouse om vervolgens af te sluiten met hardstyle. Kortom, voor elk wat wils. Daarnaast worden verschillende lounge- en foodarea’s die aan de plas worden gecreëerd om even bij te komen van deze complete belevingen.

Veel bekende Nederlandse DJ’s zullen op 23 mei van 12:00 – 00:00 uur neerstrijken aan de Wijthmenerplas. De complete line-up, de site en de reclamecampagne worden medio maart naar buiten gebracht. Ticketverkoop begint gelijktijdig.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Zwolle is goed bezig qua evenementen! Top locatie, top muziek, allemaal goed voor een geweldig feestje…En alsjeblieft, dit keer geen gezeur over geluidsoverlast


  ⚠️ Meld

 2. pfff
  zullen we eens een keer proberen het over een zwols house evenement te hebben zonder de naam cuzco te laten vallen? alsof hij dat evenement eigenhandig kan maken of breken…

  ik ben benieuwd naar de line-up en of de bezoekers elkaar wel zullen tolereren!


  ⚠️ Meld

 3. Hoezo niet tolereren? Zijn zoveel festivals waar men een brede programmering heeft neem bijvoorbeeld mysteryland. Dat is een zeer geslaagd festival al jaren. Vooral omdat iedereen kan staan waar die wil.
  Dus ik ben niet bang dat men elkaar niet zou tolereren.  ⚠️ Meld

 4. Zwolle loopt op dit vlak al jaren achter. Indertijd (en dan heb ik het over de tijd dat Leen Ripke nog de scepter zwaaide over de IJsselhallen, de X-ray nog bestond en nog wat prominente figuren) was het plan al opgevat om zoiets van de grond te krijgen. Maar juist door de tegenwerking van oa. Gemeente en de algemene angst voor overlast ed. is dit helaas nooit gelukt! En dan nu opeens wel, ca. 10 – 15 jaar na dato .. pfft


  ⚠️ Meld

 5. Feestje nu nog doen is altijd goed en ja er word hier sowieso veel tegen gewerkt door gemeente/en de klagers. Zie citymoves toen liep ook iedereen uit en was het vol en het free2dance podium is ook altijd bomvol met 5 mei. Maar haha ik zou Leen vragen haha als die wat wil doen 😉 is me oom haha grappig die oude house-er 😉


  ⚠️ Meld

 6. En lossssss……
  Uitstekend initiatief waar Zwolle al jaren met smart op zit te wachten!

  Nou maar hopen dat Zwolle als laatste gemeente in Nederland inziet dat ook de wat meer hardere stijlen uitstekend passen op een festival wat zich neerzet als een fusion of dance. Zwolle is al volwassen geworden op culinair gebied. Met de kennis van Rob en de gedrevenheid van John wordt Zwolle nou eindelijk ook volwassen op dance gebied!

  Prettig om te weten dat de gemeente nu geen vergunning verleent aan amateuristische opgewaardeerde EHBOérs, maar dat zij in zee gaat met serieuze dance en evenementenkenners.

  Oh ja, Rik je eerste buitenfeestje jongen? Spannend hé! Het gemiddelde outdoor dance event heeft minder (zo niet geen) gezeik dan één zaterdagavond in de voorstraat.

  John, Rob en Willem succes met de organisatie en ik hoop op een vette techno en hardstyle line-up!!!

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  ⚠️ Meld

 7. RE: En lossssss……
  @ Peter: oh dat geloof ik graag! Ben al vaak op Mysteryland & andere outdoor feesten geweest, ik hoop gewoon dat ze het hier goed aanpakken en de verschillende muzieksoorten de ruimte geven.

  Ik ben er van overtuigd dat zgn. Lipglossers eerder problemen gaan maken met hun brallerige ‘kijk mij dan’ gedrag dan Hardstylers, wat dat betreft!


  ⚠️ Meld

 8. toppie! lijkt me leuk om te bezoeken!
  Kon vorig jaar niet naar Free2Dance wegens vakantie, baalde er wel van. Als het zonnetje nou ook meewerkt moet dit een prachtdag worden!


  ⚠️ Meld

 9. goed bezig!!
  ben alleen bang dat het toch wel op de softe kant blijft hangen… daar staan alle line-ups in zwolle nogal bekend om (studio tas?) hihi

  maar verder geen verkeerd woord hoor, goed initiatief en ik zal er zijn!

  tip: hardstyle trekt veeeeeeeeeel mensen. er is zo weinig op dat gebied hier, ik zou zeggen doe er wat mee!


  ⚠️ Meld

 10. kicke dat het nu eindelijk gebeurd!! 5 jaar terug werd hier al over gesproken met deze juiste personen word het dan eindelijk gerealiseerd!!

  onze dank is groot!!


  ⚠️ Meld

 11. hardstyl!!
  Eindelijk een vet hardstyle feest in zwolle !
  Op een perfecte locatie heerlijk aan het water genieten van de dance en dat in zwolle.
  Hier hebben we met zijn allen toch opgewacht , een stad als zwolle verdient zo een goed feest.
  De grand opening van het festival seizoen.
  Zeer goed over nagedacht dat belooft zeker wat!  ⚠️ Meld

 12. Helemaal super! Eindelijk een superfeest vlakbij huis! Top dat High Energy Events hardstyle naar zwolle brengt! Can’t wait!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.