Politie zoekt eigenaren van gestolen gereedschap

Zwolle – De politie heeft op woensdag 18 en donderdag 19 februari drie mannen van 18, 20 en 21 jaar uit Zwolle aangehouden. In de nacht van 17 februari meldde een bewoner van de Julianastraat dat hij twee verdachte personen zag bij de woning van zijn buren. Vermoedelijk deden de twee een poging om in te breken.

Agenten die ter plaatse waren gekomen zagen meerdere personen in de betreffende woning. Die personen gingen er vervolgens vandoor. In de woning trof de politie meerdere gereedschappen en drugs aan. Na onderzoek bleken de gereedschappen afkomstig te zijn van diefstal of inbraak. De spullen zijn in beslag genomen en het woninginbrakenteam is een onderzoek gestart. Dat onderzoek leidde tot de aanhouding van de drie mannen. Ondertussen is één van de eigenaren van de gereedschappen achterhaald. Die persoon heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn schuur.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar of eigenaren van een aantal gereedschappen. Het gaat om een hand betonmixer van het merk Swinko, een zilveren koffer met klein gereedschap en daarop de naam J. Dekker en een turbodroger met daarop de tekst Hendrie en het nummer 16058. De politie verzoekt de eigenaar of eigenaren contact op te nemen met het woninginbrakenteam via 0900-8844.

Artikel delen: