Koewegje - Foto: Wouter Steenbergen
Koewegje
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en weinig wind

Zwolle – Woensdag heeft bewolking boven Zwolle de overhand. De zon worstelt zich er af en toe doorheen. De wolken horen bij een activerend front dat geruime tijd regen produceert ten zuiden van de lijn Rotterdam – Nijmegen.

Zwolle krijgt er geen druppel van mee. In het begin van de avond schuift het front met de bewolking door in zuidelijke richting. De zon laat zich nog even zien. Na een koele nacht stijgt het kwik woensdag naar ongeveer 20 graden. De wind uit noordelijke richtingen doet nauwelijks iets. De komende dagen gaat de temperatuur stapsgewijs omlaag. Bij een straffe wind uit het noordwesten gaat Zwolle van 18 graden op donderdag naar amper 16 graden in het weekend.

Het relatief warme water van de Noordzee is onder de koele noordwestelijke luchtaanvoer een buienmachine. De aangemaakte buien worden vanaf donderdag onze kant op gedirigeerd. De kans op een bui is tot en met het weekend groot. Vooral langs de kust kun je stevige jongens verwachten met veel neerslag. Zwolle krijgt lichtere versies over zich heen, met uitzondering van de nacht van zaterdag op zondag. Dan kan het volgens de huidige berekeningen ook hier even stevig doorregenen.

Artikel delen: