Van Ginkel draait geldkraan naar FC Zwolle dicht

Zwolle – Spelersmakelaar Henk van Ginkel breekt met FC Zwolle. Dit naar aanleiding van het ontslag van trainer Jan Everse maandag.

Van Ginkel zal zich niet langer inspannen om een Engelse investeerder naar Zwolle te halen. Ook wil hij geen spelers meer onderbrengen bij FC Zwolle. Voorzitter van Vliet bevestigt dat een bestuurslid en Van Ginkel eind 2008 in vertrouwen hebben gesproken over de Engelse investeerder. Van Vliet zegt bereid te zijn geweest in gesprek te gaan als de plannen concreter waren. Van Ginkel heeft meerdere Zuid-Amerikaanse spelers bij FC Zwolle ondergebracht, zoals Botteghin, Bargas en Guarino.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 32
 1. De deugniet….machtspelletjes gebruikt die man, misschien helemaal niet verkeerd dat die man zich niet meer met FC Zwolle bemoeit. Welgeteld 1 goede speler gehaald.


  ⚠️ Meld

 2. @erik, op 3 maart 2009 om 13:09

  WIe gebruikt er machtsspelletjes? Het bestuur gebruikt die! Alles moet wijken zodat het bestuur kan blijven zitten waar ze nu zitten. Dát zijn machtsspelletjes.
  Het is beter als het bestuur oprot en zich niet meer met onze club bemoeit.
  Jij draait de zaken om.


  ⚠️ Meld

 3. Dit is een goeie zaak,want dit riekt naar psv achtige toestanden.
  Opzouten,die bebrilde smurf en laat hem lekker zijn spelers ergens anders onder brengen.
  Opgeruimd staat netjes.


  ⚠️ Meld

 4. Dit bestuur is als een stelletje parasieten dat zich voedt met het steeds ongezondere lichaam van de gastheer, FC Zwolle in dit geval.
  Als volgend jaar de laatste levenssappen uit de club zijn gezogen vertrekken ook de parasieten op zoek naar een andere gastheer.
  FC Zwolle zal dan reeds financieel en sportief overleden zijn.
  Bestuur: stel het clubbelang boven dat van jullie zelf en vertrek nu het nog kan ! >:(


  ⚠️ Meld

 5. Met Jan Everse en Van Ginkel gaat het laatste restje voetbal knowhow verloren. Dit is de nekslag voor FC Zwolle.

  Als dit niet gerepareerd kan worden dan gaat mijn seizoenkaart linea recta richting kantoor. Ik vertik het om een club binnen de club te faciliteren die groei van FC Zwolle in de weg staat!


  ⚠️ Meld

 6. Elke club heeft een netwerk in de voetbalwereld nodig. Welk netwerk hebben bestuur en directie behalve het Kamper lijntje en de eigen familie- en vriendenkring?

  Nog voor zijn definitief aftreden heeft Van Vliet hiermee zowel Jan Everse als FC Zwolle geliquideerd.

  De kliek die er nu zit brengt FC Zwolle niet omhoog maar helpt de club naar de vernieling.


  ⚠️ Meld

 7. Elrey, heb jij al iets gehoord over acties die op poten gezet worden door supporters? Ik denk dat de actiebereidheid steeds groter wordt nu duidelijk wordt dat het bestuur willens en wetens de groei van FC Zwolle in de weg wil staan om hun eigen baantje te redden.


  ⚠️ Meld

 8. Ik neem het mezelf ook nog wel kwalijk. We stonden er jaren naar te kijken maar deden uiteindelijk niets aan de langbekende bestuurlijke situatie.


  ⚠️ Meld

 9. @Peter

  Dit wordt niet toegestaan! Nadere info volgt zodra die publiek kan worden gemaakt.

  Van Vliet = niet FC Zwolle. Het is onze club.

  Ik plaats vraagtekens of dit bestuur wel het mandaat heeft om nog beslissingen te nemen gezien het feit dat 2 bestuursleden afscheid nemen (Van Vliet en Hovenberg), 1 op de hoogte was van het voornemen om FC Zwolle om te zetten in een B.V. (Buijsrogge jr.) en 1 niet geheel onafhankelijk in de materie staat aangezien de medewerker van FC Zwolle zijn neefje is (Veldink). Tezamen met die marionet uit Kampen (Van den Belt) en de loonslaafjes moeten deze mensen worden tegen gehouden.


  ⚠️ Meld

 10. dat hele fc zwolle is weggegooid geld. heb overgens nog nooit zo,n saaie barrakse oost berlijnse stadion gezien als hier in zwolle. zunde zunde


  ⚠️ Meld

 11. Kan best zijn dat het bestuur zich boven het belang van FC Zwolle plaatst, maar dat doet Van Ginkel met deze actie dan toch ook? En dat onder het mom van clubliefde. De liefde voor de eigen portemonnee niet zeker?  ⚠️ Meld

 12. het vertrek van dhr. van ginkel riekt een beetje naar chantage en getuigt ook van weinig professionaliteit, maar ook het bestuur is een zootje.ik weet niet wat er allemaal voorgevallen is tussen het bestuur en dhr.everse, maar hij doet sportief gezien zijn werk goed, geen reden om hem zo maar weg te sturen!


  ⚠️ Meld

 13. oprotten
  Van Ginkel oprotten en gelukkig is Everse ook al weg.
  Deze mensen brengen de ene na de andere leugen in de wereld om de supporters achter zich te krijgen. En marionet ‘El Rey’ (.org) en marionet ‘Krabbendam’ (VI) zijn bereidwillig om hieraan mee te werken.
  Het is logisch dat de supporters niet meer weten wat ze moeten geloven. Schoften zijn het, echt een schande.


  ⚠️ Meld

 14. Dirk je vergeet in je verhaal van vliet en van de belt….. Want mede ook door hun weet ik nu niet meer wat ik moet geloven….


  ⚠️ Meld

 15. Van Ginkel heeft al jaren niets meer met FC Zwolle. Hij zit vaker bij Go Ahead. Financieel heeft hij voor Zwolle niets betekent en behalve een vaag verhaal over een investeerder (in crisistijd?), heeft hij zich na het faillissement van Pec Zwolle nooit in positieve zin met de FC bemoeid. Wat mij betreft moet hij het nog maar bewijzen, dat hij het met FC Zwolle ook op de langere termijn het beste voor heeft. Je terugtrekken als investeerder zonder ooit een cent te hebben overgemaakt is wel erg makkelijk.


  ⚠️ Meld

 16. “Deze mensen brengen de ene na de andere leugen in de wereld om de supporters achter zich te krijgen. En marionet ‘El Rey’ (.org) en marionet ‘Krabbendam’ (VI) zijn bereidwillig om hieraan mee te werken.”

  Van van vliet hoor je inderdaad ook geen leugens. die praat niet met ons.
  Die hoor je nooit ergens over. In een Sportbisness genaamd voetbal is het toch wenselijk dat als je niks te verbergen hebt communiceren met de algehele achterban, dus supporters,vips,en ook de tvkijkers best wenselijk is. ALs de geruchten waar zijn dat er vorig jaar al een miniem plannetje was dan is het toch geen schande dit bespreekbaar te maken.

  Wat je ook vind, Jan Everse heeft gelukkig geen plaat voor de mond, een man van vallen en opstaan! Zo leer je tenminste om te gaan met je achterban! En dat is best belangrijk in de voetballerij!!! En verdorie… erg belangrijk naar de supporters! Een leeg stadion heeft niemand wat aan toch, en denken ze in zwolle dat dat wel mogelijk is…veel succes maar dan draai ik me met pijn in mijn hart nog liever om naar bequick7  ⚠️ Meld

 17. Heb gisteren mijn seizoenskaart geretourneerd. Kwam 1 op de 2-3 westrijden kijken, maar op deze manier hoeft het van mijn niet meer! Kijk de samenvattingen wel.


  ⚠️ Meld

 18. Het ontslag van trainer Jan Everse blijkt verregaande consequenties voor FC Zwolle te hebben. Achter de schermen waren in het diepste geheim gesprekken gaande over een financiële injectie op basis van een overname van de club door een grote buitenlandse investeerder. Nu de coach moet vertrekken, is het plan van de baan.

  De ideeën over een overname van FC Zwolle waren al zó vergevorderd, dat een conceptplan klaar lag. De opzet is simpel: investeerder Ray Ranson, de huidige voorzitter van Coventry City, was bereid veel geld in FC Zwolle te stoppen, met als doel promotie af te dwingen naar de Eredivisie.

  Initiator is Henk van Ginkel, tegenwoordig spelersmakelaar maar in het verleden al eens manager bij de club uit de hoofdstad van Overijssel. Van Ginkel is bovendien de adviseur van trainer Jan Everse. Hij is verbijsterd over de uitspraken van FC Zwolle-voorzitter Ronald van Vliet, die in verscheidende media de plannen over een mogelijke overname afdeed als een broodje Aap-verhaal.

  ??Ten eerste??, zegt Van Ginkel, ??is deze voorzitter niet in zijn eerste leugentje gestikt en punt twee: de gesprekken zijn gewoon gevoerd en daar waren we mee verder gegaan als het bestuur niet zo dom was geweest Jan Everse op non-actief te stellen.??

  Dat Ranson zich nu in de media op de vlakte houdt over zijn plannen met FC Zwolle, kan Van Ginkel goed begrijpen. ??Die man staat aan het hoofd van een beursgenoteerde onderneming en dan kan en mag je eigenlijk niet te veel zeggen. Maar ik ben al twee keer naar Coventry City geweest, waar Ray voorzitter is, om met hem te praten. Een keer met Peter Gerards en de andere keer samen met Jaap Stam.??

  ??Daarnaast heb ik met mijn compagnon Paul Foortse op het kantoor van Rene Buijsrogge, nota bene het bestuurslid technische zaken van FC Zwolle, gesproken over de plannen??, vervolgt Van Ginkel. ??Natuurlijk was er nog niks concreets. Het is niet zo dat we al een zak geld klaar hadden staan, maar het zag er wel veelbelovend uit, de plannen waren ontzettend serieus.??

  Volgens Van Ginkel kan FC Zwolle met het huidige bestuur nog slechts dromen van een toekomst in de Eredivisie. ??Dat Van Vliet dit een broodje Aap noemt, moet hij weten. Het is tekenend: dit bestuur zit er voor zichzelf. Mijn zegen hebben ze. Ik wilde samen met Jan Everse van FC Zwolle een mooie club maken, in de Eredivisie, maar zo lang de huidige beleidsbepalers er zitten, wordt het daar nooit meer wat.??

  Bron: vi.nl


  ⚠️ Meld

 19. Coventry City-voorzitter Ray Ranson heeft nooit met FC Zwolle gesproken over een samenwerkingsverband.

  Dat stelt de voorzitter van de Engelse Championship-club in een gesprek met RTV Oost. De preses ontkent elke vorm van contact met FC Zwolle of met Henk van Ginkel, die afgelopen week bevestigde dat er plannen zijn om FC Zwolle te laten participeren met enkele investeerders achter de club Coventry City. Ook over het stallen van enkele spelers bij de eerstedivisionist, liet Ranson niets los.


  ⚠️ Meld

 20. ??Van Ginkel leidt investeerder Ranson naar NEC??

  Ray Ranson gaat mogelijk toch geld pompen in een Nederlandse voetbalclub. Na de ??bitterballen-affaire?? bij FC Zwolle ontkende de Engelse zakenman nog dat hij van plan was om te investeren in de eerstedivisionist, maar Voetbal International weet dat dit wel degelijk in de planning lag. Henk van Ginkel zou Ranson nu naar NEC willen leiden.

  De naam van Ranson verscheen begin deze maand plotseling in de Nederlandse kranten na het ontslag van Jan Everse bij FC Zwolle. Volgens de trainer wilde een Engelse investeerdersmaatschappij de eerstedivisionist overnemen, op voorwaarde dat het bestuur zou opstappen. De leiding zag dat volgens Everse echter niet zitten en besloot daarom om afscheid te nemen van de trainer. Everse en spelersmakelaar Van Ginkel zouden een belangrijke rol gaan spelen in het bijzondere project.

  In De Stentor ontkende Ranson alle betrokkenheid, maar na het bestuderen van de correspondentie concludeerde Voetbal International dat de voorzitter van Coventry City wel degelijk plannen heeft om een Nederlandse club financieel bij te staan. Spelersmakelaar Van Ginkel zou de Engelsman daarom naar voren willen schuiven bij NEC, de huidige nummer negen van de Eredivisie. Het is niet bekend hoe de Gelderlanders hier tegenover staan.

  Bron: Voetbalzone.nl  ⚠️ Meld

 21. Ok, dus toch! Er zit dus iemand willens en wetens de boel klein te houden. Ik krijg sterk de indruk dat van Vliet ook maar gewoon een marionet is. Kan het misschien zo zijn dat de Gemeente Zwolle helemaal niet zit te wachten op Eredivisie in Zwolle met alle rand verschijnselen? Wat is er eigenlijk afgesproken tussen FC Zwolle en de Gemeente om de plannen rond het nieuwe stadion gestalte te geven? Sowieso opvallend natuurlijk dat het nieuwe stadion met een capaciteit van slechts 9000 bezoekers wel het kleinduimpje van de Eredivisie zou zijn. Heeft dat te maken met het de afspraken rond de FC? Ik zou er niet eens zo heel raar van staan te kijken als dit zo blijkt te zijn, alleen…daar komen we natuurlijk nooit achter.. :'(


  ⚠️ Meld

 22. ‘Investeerder voor FC Zwolle is géén broodje aap??

  Investeerde Ray Ranson was én is nog steeds geïnteresseerd in een samenwerking met FC Zwolle. Dat blijkt uit een e-mail uitwisseling tussen de Engelsman en voetbalmakelaar Henk van Ginkel, die het bestuur van FC Zwolle zat is. ??Ik ben moe van die club.??

  De contacten tussen Ray Ranson en FC Zwolle lopen via de ex-manager van PEC Zwolle en eigenar van het voetbalmakelaarsbureau World Soccer Consult, Henk van Ginkel. Die was niet verbaasd dat Ranson de contacten met FC Zwolle in de media ontkende. ??Deze man staat aan het hoofd van een beursgenoteerde onderneming??, legt Van Ginkel uit. ??Dan kun je onmogelijk je plannen bekendmaken. Maar Ray is gewoon nog steeds geïnteresseerd in een samenwerking met FC Zwolle. We waren volop in gesprek om te kijken op welke basis dat moest gaan gebeuren. Mijn compagnon Paul Foortse heeft onderzocht of een overname mogelijk was. De voorwaarden daarvoor staan op een A4tje. Meer niet. Het was dan aan Ranson om te bepalen wat hij wilde. Misschien zag hij dat wel helemaal niet zitten en koos hij ervoor slechts te investeren in een Nederlandse club zodat hij daar goede spelers kan stallen, die zich op een hoog niveau en onder een goede trainer te kunnen ontwikkelen. Om daarna eventueel de stap te maken naar Europese topclubs. Zover waren we nog niet.??
  Van Ginkel kan een uitgebreide e-mailuitwisseling met Ranson overleggen. Daarin zegt de Engelsman ??still very interested?? te zijn in een samenwerking met Henk van Ginkel, FC Zwolle of een andere club in Nederland. Die mail dateert van 5 maart, drie dagen na het op non-actief stellen van Jan Everse. Ook wordt duidelijk dat de contacten tussen Van Ginkel en Ranson al maanden spelen en dat de investeerder van plan was op 28 november 2008 de competitiewedstrijd te bezoeken tussen FC Zwolle en Excelsior. Dat ging niet door vanwege het krappe tijdschema van Ranson. Bovendien blijkt dat Van Ginkel al twee keer eerder een bezoek bracht aan Coventry City, de club waar Ranson voorzitter is, om van gedachte te wisselen over een eventuele samenwerking. Eén keer deed hij dat met Peter Gerards, de andere keer met Jaap Stam. ??Het enige dat ik wil is bewijzen dat de contacten met Ranson serieus waren, en eigenlijk nog steeds zijn,?? verklaart van Ginkel. ??Dit is dus géén broodje aap, zoals de voorzitter van FC Zwolle (Ronald van Vliet, red.) beweert, die overigens niet in zijn eerste leugentje is gestikt. Maar als Jan niet terugkeert op het veld bij FC Zwolle, gaan we op zoek naar een andere club.??
  Die andere club is, naar verluidt, NEC. Van Ginkel is klaar met FC Zwolle. ??Ik ben moe van die club. Het enige dat ik heb gedaan, is geprobeerd ze in contact te brengen met Ranson, omdat die man een club zocht en ik het goed kan vinden met de trainer. Meer niet. Dan lees je verhalen over een machtstrijd. Maar ik hóéf geen macht en Ray Ranson al helemaal niet. Het probleem is een arbeidsconflict tussen de club en de trainer. Ik ben daar geen partij in, de speler sook niet, dus moet de arbitragecommissie van de KNVB maar recht spreken over die kwestie. Maar als iemand een serieus gesprek met een investeerder afdoet als een broodje aap, kom ik in het geweer. Voor de rest heb ik niks te maken met die club, al doe ik voorlopig geen zaken meer met ze.??

  FC Zwolle zelf houdt zich voorlopig stil. De club wil de uitspraak afwachten van de arbitragecommissie en dan tekst en uitleg geven aan supporters. FC Zwolle gaat ervan uit een sterke zaak te hebben tegen trainer Jan Everse, maar voorzitter Ronald van Vliet was maandag niet bereikbaar voor commentaar. Ondertussen neemt de steun voor Everse wel toe. Nadat eerst de supporters een petitie hadden opgesteld voor de terugkeer van de trainer, die bijna vierduizend digitale handtekeningen opleverde, laat nu ook de spelersgroep openlijk blijven achter Everse te staan. Aanvoerder Albert van der Haar heeft namens de selectie een brief ondertekend waarin de voetballers het bestuur van de club laten weten het congé van hun trainer te betreuren en dat ze hopen op een terugkeer van Everse. Ook zeggen ze niets te hebben gemerkt van een incident in het spelershome na afloop van het duel met BV Veendam (3-2), op basis waarvan Everse op non-actief werd gesteld. De trainer zelf heeft ook een radiostilte ingelast, op advies van zijn advocaten. Pas tijdens de aankomende arbitragezaak zal de strijd tussen het bestuur van FC Zwolle en Everse gaan losbarsten.

  VI.nl


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.