Claus Boekweg tijdelijk hoofdtrainer bij FC Zwolle

Zwolle – Na het op non-actief stellen van FC Zwolle trainer/coach Jan Everse afgelopen maandag is het assistent trainer Claus Boekweg die tot en met vrijdagavond de selectie onder zijn hoede neemt.

In de voorbereiding op het uitduel tegen RKC Waalwijk zal Boekweg, die de steun van de selectie heeft, samen met keeperstrainer Sierd van der Berg en assistent Martin Reynders de trainingen van het eerste team leiden. Boekweg twijfel over een langer verblijf in Zwolle. De Meppelaar wil aan de ene kant loyaal zijn aan collega Everse, maar heeft zelf ook nog een trainerscarrière in het vooruitzicht. Zwolle zou tot en met het einde van dit voetbalseizoen dispensatie voor de trainer, die nog  geen hoofdtrainers diploma heeft, aan kunnen vragen. Na vrijdagavond neemt Boekweg een besluit over zijn toekomst bij FC Zwolle.

  

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Harry, dat gebaar van Van der Wal was toch niet voor jou bedoelt? 😀

  =========

  Ik ben bang van wel….
  Vermoed dat de jongens even genoeg van de ‘pers’ hebben 😉


  ⚠️ Meld

 2. @ oke
  Jij bent zeker ook zo’n stuk stront die hem daarvoor op non-actief zou stellen voor dit soort gebaren?
  Pleur toch op man en ga het huishouden doen joh.
  Weinig respect voor oke!


  ⚠️ Meld

 3. FC Zwolle moet verder zoeken na afzegging Boekweg

  Claus Boekweg ziet af van een functie als hoofdtrainer van FC Zwolle, meldt RTV Drenthe. De voormalig assistent fungeert de komende twee weken wél als interim-trainer na het ontslag van Jan Everse.

  De spelersgroep van Zwolle had hun voorkeur uitgesproken voor Boekweg, maar deze heeft woensdag de clubleiding laten weten uit solidaire overwegingen niet geïnteresseerd te zijn.

  Everse werd maandag op non-actief gesteld na enkele incindenten met een medewerker van Zwolle vrijdag tijdens en na het thuisduel met BV Veendam (3-2).

  vi.nl


  ⚠️ Meld

 4. Boekweg verklaart zich solidair met trainer Jan Everse, die maandag moest vertrekken bij de club nadat hij een medewerker stevig bij de arm had gepakt. Everse heeft Boekweg als assistent-trainer naar FC Zwolle gehaald. Bovendien vindt Boekweg dat hij de ervaring mist om op dit moment als hoofdtrainer actief te zijn.

  Boekweg werkt de komende twee weken nog wel als interim-trainer, maar doet daarna een stapje terug. Het is nog niet bekend wie het seizoen afmaakt als hoofdtrainer bij FC Zwolle.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

 5. Claus Boekweg weigert het seizoen af te maken als interim-coach bij FC Zwolle. Dat heeft de stand-in van de op non-actief gestelde Jan Everse aan de clubleiding meegedeeld, zo verklaarde directeur Gerard van der Belt donderdagmiddag aan het ANP. ⤽Boekweg zit vrijdag en ook volgende week op de bank, maar daarna wil hij weer assistent zijn. We zijn nog aan het bekijken hoe we dit moeten oplossen⤝, aldus Van der Belt. De clubleiding van FC Zwolle moetbinnen twee weken een nieuwe coach vinden, maar dat kan pas doen wanneer de zaak met Everse is afgehandeld.

  De clubleiding probeert nu zo snel mogelijk de bestaande verbintenis af te wikkelen en heeft een brief gestuurd naar de Rotterdamse oefenmeester. ⤽We moeten nu afwachten of hij bereid is om te praten over een schikking of dat hij het op een arbitragezaak laat aankomen⤝, aldus de directeur. Everse liet eerder al weten voornemens te zijn om een arbitragezaak aan te spannen.

  Voetbalzone  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.