Boze FC Zwolle-supporters wachten arbitragezaak af

Zwolle – Veel supporters van FC Zwolle zijn geschokt na het bericht dat maandag trainer/coach Jan Everse bij hun club op non-actief is gezet. Op diverse internetfora roepen de supporters om actie jegens het bestuur van FC Zwolle. Na een uiteenzetting van Everse, maandagavond in restaurant De Vrolijkheid wacht de supportersclub momenteel op een contact en antwoord van de zijde van het bestuur van FC Zwolle. Tot die tijd vraagt de club de mogelijke arbitagezaak af te wachten. Die was dinsdagmiddag nog niet aangevraagd.

Het bestuur van de Supportersclub heeft maandagmiddag met verbazing kennis genomen van het feit dat onze trainer Jan Everse op non-actief is gesteld. Maandagavond was het bestuur van de Supportersclub aanwezig bij café de Vrolijkheid tijdens de conferentie van Jan Everse. Tijdens zijn conferentie heeft Jan Everse onder meer aangegeven dat er geen sprake zou zijn geweest van hoor en wederhoor aan de kant van de BVO FC Zwolle en heeft hij daarnaast de supporters gevraagd om de arbitragezaak van de KNVB af te wachten alvorens verder stappen te ondernemen. Het bestuur van de Supportersclub wil aan het verzoek van de trainer tegemoetkomen. Daarnaast wil het bestuur van de Supportersclub hoor en wederhoor toepassen en derhalve ook de BVO FC Zwolle de gelegenheid bieden hun kant van het verhaal toe te lichten.

Het bestuur van de Supporters club vindt dat de thans ontstane situatie uitsluitend verliezers oplevert. Aangezien zowel de supporters van de club, de trainer en de BVO FC Zwolle niet gebaat zijn bij een situatie die een mogelijke oplossing tussen de trainer en de BVO FC Zwolle in de weg zou staan. Het bestuur van de Supportersclub zal woensdagavond bijeenkomen om zich verder te beraden over de thans ontstane situatie.  Indien supporters prijs stellen om bijeen te komen, zal het bestuur van Supportersclub het tijdelijke Supportershome open stellen.

Artikel delen:
Reacties 63
 1. Dit is precies wat FC Zwolle wil. Vertraging in het proces aanbrengen. En ik moet zeggen…. SLIM!! En loopt alles dan met een sisser af 8)


  ⚠️ Meld

 2. Het bestuur wordt in de media zo verschrikkelijk afgezeken, dat ik me niet kan voorstellen dat er nog sponsors zijn die met daarmee in verband gebracht willen worden. Dan lijkt, vanuit het bestuur geredeneerd, vertraging misschien slim, maar de schade is onherstelbaar. Ze zijn het lachertje van het voetbalwereldje geworden, niemand neemt ze nog serieus. De positie van bestuur en directie is onhoudbaar geworden. Sponsors zullen, niet meer dan logisch, hun vertrek eisen.


  ⚠️ Meld

 3. rustig
  Beste Zwollenaren en mede-supporters,

  ooit aan gedacht om Everse als de oorzaak van dit gebeuren te bestempelen? Het bestuur dit, het bestuur dat. Het bestuur heeft gewoon gedaan wat het moest doen, de huidige situatie was onwerkbaar.

  Everse is samen met enkele voetbalvriendjes (lees die spelersmakelaar) bezig met een machtsstrijd binnen onze club. Everse wil macht, maar het bestuur geeft logischerwijs niet toe. Wie is er nu de leidinggevende binnen de club? Everse is een werknemer die de boel wil overnemen om te profiteren.

  Everse kan grappig zijn en over komen als een zeer sociale kerel, maar dat is slechts schijn. Zijn ware aard komt achter de schermen naar boven, het is een zakkenvuller. Iemand die alles wil doen om de touwtjes in handen te krijgen, aan dat laten wij gewoon niet toe!

  Gegroet


  ⚠️ Meld

 4. Dat Everse samen met van Ginkel aan spelers wat wil verdienen is toch al lang bekend? Van Ginkel scout ze, biedt ze aan, externe financiers maken de komst mogelijk, Everse maakt ze beter en de spelers worden met winst doorverkocht. En FC Zwolle houdt er ook nog wat aan over (Moisander ?? 100.000,-). In de voetbalwereld is dit heel gewoon. Heerenveen en Groningen (Suarez is daar via van Ginkel terecht gekomen) zijn er groot mee geworden.

  Deze werkwijze vraagt natuurlijk een bepaald technisch beleid. Jij noemt dat macht. Dat mag. Voorlopig heeft Everse met zeer beperkte middelen het maximale bereikt. Wat stel jij als alternatief voor? Wat heeft het bestuur van FC Zwolle in de afgelopen 10 jaar als alternatief geboden? Niks!

  En dit wil ook ook nog even kwijt: het op op zijn ware aard achter de schermen gooien is wel heel erg goedkoop.


  ⚠️ Meld

 5. Beste Lambert,

  Dat Everse geen gemakkelijk persoon is om mee te werken staat net zo buiten kijf als dat hij een fantastische trainer is. Het probleem ligt echter bij het bestuur, de organisatie op ‘kantoor’ is door en door rot. Er wordt geld verkwist aan talloze onnodige functies die vervuld worden door familie en vrienden van bestuursleden en directieleden. Everse fietst hier op zijn manier dwars tegenin. Hij is de enige die niet als een jaknikker mee gaat in dit amateurisme. Dat hierdoor problemen ontstaan is logisch. Jan kan zich volkomen conformeren aan de werkwijze van dit bestuur en knikken en buigen als dat van hem gevraagd wordt, maar daar komt deze club niet verder mee. Ik raad je aan om de organisatie van FC Zwolle eens zorgvuldig onder de loep te nemen.

  Dit bestuur werkt op volkomen amateuristische wijze en zonder beleid. Jan Everse is bewust geslachtofferd omdat hij hier niet in mee ging, dit is de bron van de problemen. Uit interviews met alle betrokkenen is inmiddels wel gebleken dat er weinig is gebeurt vrijdag en dat bitterbalgate niet meer was dan een stok om Jan Everse mee de organisatie uit te slaan.

  Schaar je vooral achter dit incapabele bestuur. Je kan iets hebben tegen de persoon Jan Everse, daar kan ik best inkomen want hij is geen gemakkelijk persoon. Maar als je blind bent voor het onvermogen van dit bestuur en directie, heb je echt oogkleppen op.


  ⚠️ Meld

 6. Deze hype richt zich puur tegen het bestuur,

  zeker als ‘de snor’ Derksen zich er over uitlaat, zijn veel supporters zo beinvloed. Ooit eraan gedacht dat Derksen een rasechte Eagle is??!

  Iedereen die het nieuws de afgelopen dagen een beetje heeft gevolgd, weet dat de club een aanbod heeft gekregen tot overname. Ons bestuur zou vertrekken en Everse en van Ginkel zouden de gezichten worden van ONS FC Zwolle.

  Enig idee waarom er uberhaupt een bestuur aan het hoofd van de club staat?! Om de alles in goede banen te leiden en te handhaven. Met mensen die meer macht willen, dan ze kunnen krijgen, moet je wat doen.

  Praten had geen zin meer, dus eruit knikkeren. Maar dat kan niet zomaar, er was inderdaad ‘een stok gevonden om mee te slaan’. Dat was nog de enige oplossing, anders zou Everse nog 2 jaar uitdienen en daar zit niemand binnen de club op te wachten.

  Veel supporters wel ja, maar die hebben totaal geen kijk op de zaak. Weten jullie wat er zich achter de schermen afspeeld? Ik denk het niet, anders zouden jullie wel weten dat deze situatie onwerkbaar was geworden.

  Ik hoop hierbij voldoende informatie te hebben verstrekt, zo niet, reageer dan met fatsoen. Ik wou dit ook graag op fczwolle.org melden, maar het opportunistische grove onwetende commentaar stel ik niet op prijs. Vandaar dat ik hier reageer. Ik weet dat er ook mensen met enig fatsoen en nuance kunnen reageren op fczwolle.org, maar die moeten mijn reactie hier maar lezen dan.

  Met de blauw/witte groeten

  L van Doorn


  ⚠️ Meld

 7. Nou die van Vliet en mede hielelikkers hebben de afgelopen 10 jaar niets laten zien wat leek op enige vorm van goed bestuur!!
  Een fatsoenlijke hoofdsponsor konden ze niet vinden (waar bleef de naam SCANIA???) en een net niet stadion heeft 14 jaar moeten duren.
  Zakken vullen ,ja dat kunnen ze wel.
  En nu zetten ze de stad Zwolle ter schande voor heel nederland. ps.
  Moet je eens opletten hoeveel bitterballen er de eerstvolgende wedstrijd op het veld worden gegooid!!


  ⚠️ Meld

 8. Veel supporters wel ja, maar die hebben totaal geen kijk op de zaak. Weten jullie wat er zich achter de schermen afspeeld? Ik denk het niet, anders zouden jullie wel weten dat deze situatie onwerkbaar was geworden.

  Wat speelt er zich achter de schermen af dan?


  ⚠️ Meld

 9. Beste Lambert,

  Jij weet het zo goed allemaal dus kan jij dan het volgende voor ons regelen?

  Wij willen graag inzage in de volgende dingen;
  finaciele handel en wandel, oftewel de jaarrekening. (svp elk jaar dat D.G.L. aan de macht is)

  het contract betreffende het nieuwe stadion. (hoe is alles geregeld en wat levert het op)

  Bovendien kan jij ons ook vertellen waarom FCZ deze vorm van bestuur heeft gekozen (stichting).

  Ook willen wij graag inzicht in het beleidsplan.

  Waar dan ook in zou moeten staan op welke manier wij een stabiele middenmoter in de EREdivisie kunnen worden.

  Overigens verbaas ik mij over de zin dat wij niets weten wat er op de achtergrond speelt.

  Wij weten meer dan jij denkt, bovendien weet het bestuur dat ook. Maar deze informatie hebben wij niet van het bestuur. Dat kan ook niet, want communicatie (dus ook luisteren) met de achterban is er totaal niet. De communicatie met de stentor is er wel. Nou ja coomunicatie, D.G.L. dicteert en de sensator schrijft het blindelings op. (ook geen hoor en wederhoor) Tevens krijgt de achterban bij elk interview een veeg uit de pan.  ⚠️ Meld

 10. Probeer het aantal goede dingen dat dit bestuur heeft gedaan maar eens weg te strepen tegen de blunders en grove fouten die ze begaan hebben. Dan eindig je negatief.


  ⚠️ Meld

 11. De mensen die onze Jan Everse op zijn woord geloven zijn niet nadenkende volgers. Zou het zo kunnen zijn dat deze man verbaal en fysiek zijn boekje te buiten is gegaan. Ik zou deze man nooit op zijn woord geloven. In zijn eerste regeerperiode sloeg hij ook gewoon een eigen selectiespeler op zijn neus. Deze man is gewoon en straatvechter. Nu hij rollebollend over straat moet is hij in zijn element dus…….
  Gewoon afstoten deze intrigant.  ⚠️ Meld

 12. lambert… ik ben ook erg benieuwd… gooi er een collum tegen aan ofzoiets?! geef ons inzage wat er allemaal gebeurt wat wij mogen weten 😉
  En kun je zelf meer inzagen geven over wie en wat jij doet binnen de fc?


  ⚠️ Meld

 13. @pluisje
  Dat kan pluisje, alleen als er twee vechten hebben er twee schuld.

  Als dan het bestuur 1 verhaal aanhoort en de ander niet in de gelegenheid stelt zich te verweren, dan mogen mensen zich daar best tegen verzetten.

  Als ik jou nou een tik op je smoel geef en vervolgens aangifte doe wegens mishandeling van mij door jou. Jij wordt opgepakt en veroordeeld voor mishandeling zonder dat jij je kan verdedigen. Hoe zou jij dan reageren?


  ⚠️ Meld

 14. Was een mooi verhaal, over desbetreffende investeringmaatschappij. Er is één gesprek geweest met van Ginkel. Investeringsmaatschappij
  wilde Zwolle niet eens overnemen. Maar door de aandacht daarop te verleggen vallen de supporters nog meer over het bestuur heen. Slimme aktie van Everse, die al tijden een onwerkbare situatie binnen de FC heeft gecreeerd…


  ⚠️ Meld

 15. allebei exit graag
  Bestuur en everse presteren beide onder niveau;
  Everse heeft het niet beter gedaan dan zijn voorgangers en is ook bij andere clubs met ruzie weggegaan. Neemt voortdurend spelers op proef en stuurt spelers na een paar maanden weer weg. Doorgangshuis vna namen die alweer weg zijn voor je ze onthouden hebt. Lijkt Gullit bij Feyenoord wel.
  Bestuur heeft met zich laten sollen. Zwolle is pakweg 20e stad van NL en heeft nauwelijks concurrentie in de omgeving, dus top eerste divisie is minimaal uitgangspunt. Halverwege competitie al 15 a 20 punten achter op nr1 is dus nix.
  Exit allebei graag. Nieuw bestuur met basis uit Zwolle (Kampenaar aan het roer; Bij Ajax is er toch ook geen Rotterdammer voorzitter?). Opbouw-trainer met lange termijn visie (Verbeek?)


  ⚠️ Meld

 16. Niemand kan ontkennen dat er vaker gedonder was met Jan Everse!

  Ik denk dat er aan beide kanten een kern van waarheid zit..


  ⚠️ Meld

 17. lambert zak hooi!!
  Lambert, uit elke dimensie kom jij in godsnaam!!

  doe je nou gewoon alsof je wereldvreemd bent
  of ben je gewoon 1 of andere halve tamme die stiekem tot het bestuur hoort en tracht de schade te beperken!!

  Denk is na!!!!

  werkelijk waar laat ik het verder maar netjes houden maar foy jij bent egt dom…

  als je de voetbalwereld niet snapt of kunt waarderen
  hou je commentaar dan lekker voor je of kom met glasharde feiten & niet van die halfbakke commentaren

  gegroet Sk


  ⚠️ Meld

 18. @JoJo
  Ja idd, het gedonder met everse is vele malen erger dan bij het gedonder met Paul Krabbe, Peter Boeve en Hennie Spijkerman. Vooral bij de laatste waarbij totaal geen landelijke pers aanwezig was en vooral de supporters er goed vanaf kwamen.

  Droom maar lekker verder.  ⚠️ Meld

 19. @assendorper
  Waar basseer jij op dat Everse onder niveau draait?

  Hoe komt het dat er zoveel spelers op proef zijn.

  Deze antwoorden staan meerdere malen bij de verschillende reacties.  ⚠️ Meld

 20. Ik moet even kwijt dat mij het verhaal van Lambert v Doorn als het meest echte naar voren komt de rest schreeuwt allemaal door elkaar en neemt het op voor Everse .En als straks puntje bij paaltje komt kruipen ze met de staart tussen de benen weg.


  ⚠️ Meld

 21. De bekende Zwolse balletjes, die volgens geheim recept bereid worden in Zwolle zijn Zwolse “bitter” balletjes geworden. Het recept van de nieuwe ballen ligt nu op straat, te vinden langs de Centuurbaan. Het bestuur van FC Zwolle neemt de verkoop over van het Zwolse Balletjeshuis. Binnenkort weer een commercial bij Studio Sport.


  ⚠️ Meld

 22. Pieter, het klopt dat die investeerder geen directe interesse voor Fc Zwolle heeft. En als hij het al mag van de FIFA, dan mag hij, naast Coventry, maar 10 % investeren!!


  ⚠️ Meld

 23. @ ‘lambert zak hooi!!’

  Beste ‘Sk’,

  ik vraag beleefd om hier met nuance en fatsoen te reageren. Een beetje kinderachtig om daar dan zo tegen in te gaan, vind je niet?!

  Enfin, we zijn een dag verder. En wat lees ik vanochtend in de Stentor? Everse heeft het hele zaakje, omtrent de zogenaamde overname, dus mooi uit zijn duim gezogen.

  Het bestuur gaat niet vrijuit en Everse ook niet. Met dit soort indianenverhalen probeerd hij de supporters op zijn hand te krijgen, zodat ze bijvoorbeeld internetsites gaan maken om hem te behouden. Wat ik overigens een belachelijk initiatief vind. Zullen er supporters nu zich achter de oren krabben, na dit ‘nepverhaal’ van Everse? Het lijkt erop van niet.

  Doe die oogkleppen toch af! Everse was echt een goede trainer/coach, daar twijfel ik geen moment aan. Maar als er dit soort smerige spelletjes worden gespeeld, dan moet hij gewoon opstappen. En het bestuur gaat daarover en hebben beslist dat het zo niet verder kan.

  Het bestuur zal toch wel beter kunnen bepalen of Everse nog langer geschikt is voor zijn fuctie, dan alle scheldende supporters op internet? Mensen die met fatsoen reageren en Everse graag terug willen, neem ik serieus, de rest niet.

  Om nog even terug te komen op dat overname verhaal. Ten eerste het is gewoon niet waar: die Ray Ranson heeft 1 informeel contact gehad, dan kan je toch moeilijk spreken van een overname. Hij zou de club niet eens kunnen kopen, ook al zou hij dat willen.

  Everse heeft dat verhaal gebruikt om iedereen te showen, dat dit besluit van het bestuur een achterliggende reden had. Er is dus gebleken dat dit niet waar is, dus sommige ‘mede-supporters’ kunnen nu ook even de hand in eigen boezem steken en toch toegeven dat Everse ook geen fris mannetje was.

  Groeten Lambert


  ⚠️ Meld

 24. wat moeten we ook met stagelopers bij fc zwolle? we zijn toch geen sociale instelling! er moet beter gepresteerd worden en laten we wel wezen op een paar titels na heeft evertesen weinig laten zien.


  ⚠️ Meld

 25. Beste Lambert,

  Kom je van een andere planeet?

  Ik stel je een aantal vragen die je compleet negeert.
  Het enige wat jij doet is je verhaal baseren op een zeer summier stukje in de sensator. Het is logisch dat die beste man terughoudend is. Ik denk niet dat er meerdere mensen die meneer Ranson zomaar uit de hoge hoed toveren. Maar een of ander knulletje wat zich journalist noemt mag toch wat dieper op de materie ingaan. Dit is wel heel makkelijk scoren. Of is deze journalist de persoonlijke vriend van De Grote Leugenaar (voorzitter van v.) Is dit dezelfde journalist die alles wat D.G.L. doorbelt klakkeloos in de krant zet.

  Wees een kerel en geef eens antwoord. Jij denkt alwetend te zijn. Dit is je kans.
  Kom op met de finaciële jaarverslagen en het contract mbt het stadion en probeer je niet achter een of ander journalistje te verbergen die wel een zeer beknopt stukje aflevert.  ⚠️ Meld

 26. @ pieter
  wij kruipen niet met de staart tussen de benen weg. We zijn al meerdere jaren bezig om alle misstanden die veroorzaakt worden door dit bestuur aan de kaak te stellen. Echter kregen we vaak het antwoord van mensen waarom we ons druk maken, het gaat toch goed met de club.
  Dat blijkt nu dus wel, het gaat helemaal niet goed met de club. Jaarcijfers zijn niet openbaar, er is geen communicatie met de achterban, er zijn slechte deals gesloten mbt het stadion, er is geen goed uitgewerkt toekomstplan, het kapitaal staat dus duidelijk niet op het veld, vacatures worden gemaakt en vervolgens ingevuld met vriendjes en familie leden en als laatste dus het ontslag van Jan Everse en Muggie om een reden wat zelfs voor een soapserie onwaarschijnlijk is.

  Er zijn nog veel meer dingen mis, echter het gaat nu om Jan E. Deze trainer moet terug komen. voetbal knowhow en een netwerk zijn in deze dagen zeer belangrijk voor de voetballerij.


  ⚠️ Meld

 27. beste lambert, dream on

  het heeft weinig nut om tot jouw te spreken jij bent zo overtuigd van je gelijk, jij weet kennelijk het naatje van de kous?!?

  lijkt me knap van je

  maar ik zal je met rust laten hoor
  als jij in je eigen wilt geloven moet je het doen maar lijkt me stug dat een hele volksstam die zowaar ook nog supporter zijn of zich enigzins verdiept hebben het allemaal mis hebben & jij als 1 van de weinige gelijk hebt….  ⚠️ Meld

 28. @ pieter : Ik heb je bericht wel gelezen hoor, maar de club maakt deze cijfers bewust niet openbaar en dat is volkomen logisch.

  FC Zwolle is geen bedrijf, maar een stichting zoals menig supporter wel zou weten. Voor een stichting gelden hele andere regels dan voor een beursgenoteerd bedrijf, zoals Ajax of zelfs AGOVV. FC Zwolle hóeft dergelijke stukken niet op straat te gooien, dus waarom zou je dat dan doen?

  De voetballerij is een emotioneel wereldje, dat in de loop der tijd, met name draait om de centjes. Met alle respect hoor, maar de club is jou en alle andere supporters op dit gebied geen uitleg schuldig. Om het even heel plat te zeggen ben jij ‘slechts’ een ‘klant’ van een organisatie, die winst wil te maken en de doelstellingen wenst te bereiken.

  Het kan dat jij je hele leven aan FC Zwolle wijdt, daar is niets mis mee, want dat doe ik ook. Maar dat betekend niet ineens dat jij daarom recht hebt op vertrouwelijke informatie. Ik snap dat er veel onrust is ontstaan en dat niet iedereen alles duidelijk is. Maar voor dit soort eisen blijven de deuren ‘gewoon’ gesloten.

  Dit lijkt mij een volkomen duidelijk verhaal,

  Groeten Lambert  ⚠️ Meld

 29. Lekker belangrijk om over iemands ze spelfouten te zeiken geeft al aan dat jij je zelf belangrijker vind dan de rest >:( en voor de rest het bestuur moet wat mij betreft nog steeds weg. Zijn gewoon een stelletje incompetente gasten die alleen aan hun eigen denken.

  De groeten


  ⚠️ Meld

 30. @ edwin..

  Om ook nog even in te gaan op het stukje in de Stentor van Harry Hekkert. Ik begrijp niet echt waarom jij dit bericht in twijfel trekt, over de gehele affaire is het laatste woord nog niet gezegt en dat betekend dat hier nog voldoende over zal worden geschreven door diverse media.

  Wat heeft Hekkert eraan om dit bericht, te verzinnen of vol met onwaarheden te schrijven? Dit zal echt nog wel worden uitgezocht en dat zou hem als journalist zijnde alleen maar een slechte naam geven.

  En hoe moeilijk is het nou om erachter te komen wat de waarheid is? Volgens mij heb je met 1 telefoontje naar Engeland, richting de hoofdrolspeler van deze ‘overname’ al genoeg om dit bericht te schrijven. Dus is dat ook gebeurd en hij wordt ook letterlijk geciteerd, dus waarom dat wantrouwen?

  Groeten Lambert


  ⚠️ Meld

 31. goh lambert nu stel je je wel heel erg aan

  wat ben jij een sneue rukker

  ga nou eens op de tekst in van mij & meerdere anderen in plaats van zo kinderachtig te reageren  ⚠️ Meld

 32. trouwens lambert ga je uberhaubt welis naar de voetbal?!?
  en heb je nog andere bronnen behalve de stentor

  want als je alles klakkeloos overneemt van de krant dan snap je tog zelf ook wel dat je gewoon bij voorbaat een kansloze discussie aangaat

  in de krant staat bijna nooit de waarheid
  maar altijd iets wat heel geloofwaardig over komt als je niet beter weet!!!

  dat ik jou dat nog moet uitleggen, je stelt me tog enigzins teleur!  ⚠️ Meld

 33. @ scruff

  Dan ga ik toch maar in op dat berichtje van je, alhoewel er weinig op te zeggen valt, want ik zie slechts een vraag in je bericht staan. En als je de vraag nog eens terug leest, geef je zelf al het antwoord op je eigen vraag.

  Want ik heb ‘kennelijk’ wel het idee dat ik beter op de hoogte ben dan jij.


  ⚠️ Meld

 34. beste lambertus

  maar zo te zien heb jij je ook kleppen weer opgezet of niet eigenlijk kunnen we je beter “harry oogklep” noemen


  ⚠️ Meld

 35. lambert van doorn??
  lambert, als ik me goed begrijp ben jij de ideale voorzitter voor fczwolle, over weet jij het beter (net van vliet) een hekel aan de trainer(net als van vliet) denkt alleen aan je eigen mening als ik dit zo lees.. ene meneer scruff reageert met mischien een spelfout(niet van belang) en vraagt jou na je egte mening,ik heb het idee dat jij iemand onder een andere naam bent die in het al jaren rottende bestuur van MIJN fcz zit en ook zoals van vliet van de beld en van perlo o.a. alleen aan zijn eigen hachje denkt en hier op de site een soort kweek aan het maken bent om ons tegen jan te krijgen.

  met de groeten


  ⚠️ Meld

 36. @ scruff

  In de krant staat bijna nooit de waarheid?! Ik weet niet in welk land je woont hoor, maar volgens mij ben je niet helemaal op de hoogte van de journalistiek in Nederland.

  Zelfs in een krant als de Telegraaf wordt er gewoon hoor en wederhoor toegepast en betrouwbare bronnen gebruikt. Leg mij maar eens uit dan, waarom je het bewuste artikel niet geloofd.

  En of ik wel eens het stadion heb gezien.. Ik heb geen idee hoe oud je bent, maar aan je niveau van reageren, acht ik je in ieder geval niet volwassen.

  Ik loop nu bijna 47 jaar rond op deze voetbalclub en toen ik mijn eerste wedstrijd bezocht, was jij (denk ik) nog niet geboren. Ik loop dus al heel wat jaartjes mee en ik heb wel wat ergere ‘incidentjes’ meegemaakt binnen de club.

  En of ik supporter ben, dat lijkt me overduidelijk. Ik heb elk stadion al bezocht in Nederland, bij uitwedstrijden van FC Zwolle. Ik ben nu bij elke thuiswedstijd aanwezig en pak nog af en toe een uitwedstijd mee, zoals Cambuur uit jl.

  Graag iets meer respect aub.


  ⚠️ Meld

 37. respect dwing je af

  als je nou 1st dat verhaal had gedaan had ik je wat beter kunnen bevatten

  en tjah waarschijnlijk komen wij er niet uit samen

  hoeft ook niet daarom leven we in nederland

  ik zal je je voorbeeld geven ajax hier in zwolle

  de politie had alles onder controle het lag aan de hooligans

  die jongens hebben alles netjes betaald pas toen de ME de deur uit de kroeg sloeg letterlijk ging het fout

  dat heb ik nergens in de krant zien staan jij wel ?!?


  ⚠️ Meld

 38. Wat boeien die d’s en t’s nou? Als je het maar fatsoenlijk kan lezen…. die scruff begint woorden als naadje met een t te schrijven en heeft het over zijn ‘eigen’.. Taalbesef ala pa tokkie

  En lambert, het is leuk dat jij heel interessant kan schrijven, maar op een paar puntjes ben ik het zeeeker niet met je eens. Die journalist schrijft vast de waarheid en Everse is misschien ook niet helemaal een lekker mannetje. maar is geen reden om hem te ontslaan na zo’n incidentje van niets


  ⚠️ Meld

 39. ik kan nog wel een hele boel krantenknipsels opnoemen hoor meneer van doorn

  neem van mij aan dat vaak in het straatje van de politie word geschreven wat totaal niet berust op waarheid

  waarom?!?

  zodat iedereen maar denkt dat alles onder controle is dat is sjow fout, kwil niet zeggen dat de journalisten die info verzinnen of verdraaien maar de mensen die die info aanleveren wellicht!!!


  ⚠️ Meld

 40. @ scruff..

  Kijk dit soort reacties kan ik een stuk beter waarderen!

  Je noemt nu 1 incident wat misschien verkeerd in de krant is vermeld.

  Ik weet niet of jij dat tuig, wat die cafe eigenaar enorm heeft gedupeerd, onder voetbalgerelateerd vindt.. Ten eerste waren het meen ik de ajax hooligans en ten tweede heeft dit niets met voetbal te maken, wat mij betreft in ieder geval.

  Maar oke, je geeft nu een erg gecompliceerd voorbeeld. Want Hekkert kan die Ranson makkelijk even bellen voor wat commentaar, maar zie jij als journalist zijnde maar eens een ‘echte’ hooligan te vinden die zijn verhaal bij je kwijt wil.

  Dan wordt het ineens een stuk moeilijker om het verhaal van twee kanten te belichten natuurlijk. Dan kan moet je wel de ooggetuigen, cafehouder en politie vragen om een verklaring en daar je artikel op baseren.

  Ik zie ook geen enkele reden om die ‘criminelen’ hun zegje te laten doen. Als er een overval wordt gepleegd, ga je toch ook niet achter de daders aan om ze te interviewen?

  Groeten Lambert


  ⚠️ Meld

 41. Ik ben het niet vaak met Joop eens, maar het gaat er op lijken dat hij toch gelijk gaat krijgen met zijn opmerking:

  “Het was niks, het is niks en het zal ook nooit wat worden”.  ⚠️ Meld

 42. haha nee dat klopt daar ben ik het wel mee eens

  maar er zijn omtrendt voetbal nogal vaker ook niet voetbalzaken die eigenlijk nergens over gaan(rellen)

  weldegelijk soms rare berichtgevingen & de cafehouder heeft tevens in dit geval toegegeven dat de politie fout zat

  vind ik het schandelijk de burgermens op een dwaalspoort te zetten en jezelf te profileren want wie geloof die hooligans nou dat is lekker makkelijk

  dit betreur ik ten zeerste want ik heb wel mensen gesproken die erbij waren & dit blijkt de wederhelft te zijn van het verhaal

  maar voor nu genoeg ik wens u het beste toe

  we zullen zien hoe de zaken lopen
  gegroet & weltrusten straks


  ⚠️ Meld

 43. lambert je hebt een punt wat je zegt.. maar idd hooligans vertellen het niet zomaar.. dat komt omdat er altijd dus dingen worden verteld zoals scruff al aangeeft.. die ajaxieden zaten rustig biertjes te drinken en willden daarna een wedstrijd bezoeken.. omdat de politie hun adrealine kick wil slaan ze iedereen de kroeg uit…hoef je geen hooligan voor te zijn om zo te reageren.. wat doe jij als je met je vrienden in een kroeg zit normaal betaald en er door de ME met honden en knuppels word aangevallen, verdedig je jezelf lijkt mij.

  er komt dan in de krant te staan ajax hooligans misdragen zich,laat de pers maar eens de werkelijkheid schrijven komt niet in de krant hoor als er word verteld dat politie buitensporig geweld gebruikt

  met de groeten van een S


  ⚠️ Meld

 44. Beste mensen,

  Ik volg de discussie hier nu al een tijdje en sta een beetje verbaasd van de kritiek die jullie hebben op iemand die met jullie van mening verschilt. Hoewel ik bij sommige dingen die Lamert vertelt ook mijn twijfels heb, is hij wel de enige die zijn verhalen zo feitelijk mogelijk probeert te brengen en daarbij duidelijk zijn mening naar voren laat komen. Of je het er nou mee eens bent of niet, ga eens in op wat hij zegt en laat je niet verleiden om boos te worden op iemand die, volgens jouw, niet de waarheid vertelt.
  Houd de discussie inhoudelijk en ga de discussie aan met argumenten en niet met boosheid…

  Succes!


  ⚠️ Meld

 45. Jongens ik zal het maar eerlijk zeggen, ik mocht in mijn jongere jaren ook een tijd het stadion niet betreden. Omdat ik mij stelselmatig misdraagde rondom de wedstrijden van PEC met een groep vrienden.

  Maar je wordt ouder en wijzer en dan ga je je minder met de randzaken bemoeien. Verder weten jullie meer over die rellen en heb ik er verder niets meer over te zeggen.

  Verder alle mede-supporters ook welterusten

  Groeten Lambert


  ⚠️ Meld

 46. Lambert,

  Je probeert voor te doen alsof je goed op de hoogte bent, helaas.

  In de tijd van Gaston Sporre waren de jaarvergaderingen van de club openbaar, dus ook de cijfers. Dat is veranderd toen D.G.L. aan de macht kwam. Hij heeft er een gesloten systeem gemaakt wat vanaf de buitenkant niet gecontroleerd kan worden.
  Daarom zijn de cijfers dus niet openbaar, echter zijn wij van mening dat er een dubieuze boekhouding is. Immers als je niets te verbergen hebt kunnen ze het ook wel laten zien.

  Bovendien is de begroting twijfelachtig, worden we voorgelogen over de garantstelling en zitten we in een bepaalde categorie. De winst die vorig jaar is geboekt als gevolg van de sportieve successen zijn gebruikt om gaten in de begroting te dichten. Zodat de D.G.L. bij zijn aftreden mooi kon zeggen dat hij een gezonde (helaas bijna sportief failliet) club achterlaat.  ⚠️ Meld

 47. Het wordt gewoon tijd dat Sporre de voorzittershamer weer ter hand neemt. Een bewezen, zeer kundige man en hij heeft tijd beschikbaar nu hij niet meer een positie bij Achmea bekleedt. Hij is de man die visie heeft en fc Zwolle vooruit kan helpen, want met de huidige pluche-verslaafde kruideniers komen we geen steek verder!


  ⚠️ Meld

 48. Nu Boekweg aangegeven heeft geen hoofdtrainer te willen worden heeft het “bestuur” weer iets om over na te denken, als daarvoor de geestelijke vermogens toereikend zijn, tenminste.
  Ik hoop dat ze de laatste van de 2 hersencellen eens overuren laten maken en de juiste conclusie trekken….nl. opstappen!


  ⚠️ Meld

 49. Vanavond geeft het bestuur tekst en uitleg aan de supporters zie de supporterssite voor nadere bijzonderheden en let op de officiële clubsite!


  ⚠️ Meld

 50. Klopt mark;ze zaten aan een watertje. Ik had er cursus en beide heren de hand geschud en gezegd dat het allemaal toch niet zo moeilijk is;de heer Sporre moet gewoon voorzitter-kan ook interim worden-en een nieuw bestuur formeren dan kan ook Everse weer terugkomen en dan kan dan ook nog een keer zonder gezichsverlies voor de heer van der Vliet. De heer van Ginkel knikte instemmend toen ik de heer Sporre vroeg het te doen. Dit is de beste oplossing voor alle partijen zonder dat het een lijdensweg wordt. Volgens mij hadden ze de statuten er bij.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.