Zwolle krijgt citytoilet aan Potgietersingel

Zwoplle – Al meer dan zes jaar is het bestuur van de Zwolse Gehandicaptenraad bezig om een voor iedereen toegankelijk openbaar toilet in de binnenstad gerealiseerd te krijgen. Dit citytoilet is vanaf a.s. vrijdag klaar voor gebruik.

Nadat er vanaf de Melkmarkt een citytoilet verdween zijn diverse locaties bekeken en er bleef er uiteindelijk een over: Potgietersingel hoek Luttekestraat. In een raadsvergadering van begin van het jaar 2008 deed wethouder Janco Cnossen de keiharde toezegging dat het toilet er uiterlijk 5 december 2008 zou staan. Daar is het dus niet van gekomen. Later kreeg het bestuur van de ZGR van collega-wethouder Erik Dannenberg te horen, dat het waarschijnlijk wel februari 2009 zou worden dat het toilet er staat. Een verlaat Sinterklaascadeau dat nu vanaf vrijdag 6 maart op de hoek van de Potgietersingel met de Luttekestraat komt te staan. De kosten zijn 0,50 eurocent per keer.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. @Dineke
  Dit is een technisch verhaal, heeft met de riolering te maken.

  Op deze locatie kan men de toiletpot simpelweg omkieperen op de singel, vandaar potgietersingel ! 😉


  ⚠️ Meld

 2. ik heb vernomen dat er cameratoezicht is in dit veel te dure toilet. enkel en allen om binnen te komen moet er al een uro betaalt worden


  ⚠️ Meld

 3. een blauwtje zul je er niet oiplopen, maar het barst doorgaans vn de bacterien en onhygienische toestanden in cafes bars et etc. een herpesje heb je er wel zo te pakken. je kunt er van vinden wat je wilt, maar schoon en hygienisch is het toilet zeker. met name de hoge entree prijs houdt lieden van dubieus pluimage van het citytoilet.


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij is er in Zwolle meer vraag naar openbare toiletten, maar dan wat mij betreft wel graag met een toezichthouder/schoonmaakster zoals bij V&D.
  Op drukkere momenten (zoals op zaterdag) staan daar vaak rijen – jammer dat er niet meer van dit soort voorzieningen zijn!  ⚠️ Meld

 5. hoge nood buiten winkelopeningstijden
  @ C: ik kan me ’t wel voorstellen. Maar toilletgang buiten openingstijden is nu ook mogelijk 😉
  En om als minder valide op zoek te gaan naar een toillet in de kroeg, dat kan soms lastig zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.