Zwolse rapper Typhoon wint Zilveren Harp

Zwolle – Donderdag 5 maart presenteert Buma Cultuur het Buma Harpen Gala 2009. Tijdens de live tv-uitzending zal bekend worden gemaakt dat de Zwolse rapper Typhoon een Zilveren Harp heeft gewonnen.

Oud winnaars Rico en Sticks (ex-Opgezwolle, 2007) staan als prijsuitreiker genoemd. Met Typhoon vormen de ex-Opgezwolle leden De Fakkelbrigadiers. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs van Buma Cultuur voor nieuw talent. De live show, inclusief optredens samen met het Metropole Orkest, is morgen vanaf 20.30 uur op Nederland 3 te zien.

De prijzen zullen worden uitgereikt door oud winnaars van de meest prestigieuze Nederlandse muziekprijs, te weten Marco Borsato, Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Youp van ’t Hek, Rico en Sticks (Opgezwolle) en scheidend directeur van Buma Cultuur Jerney Kaagman.

Ilse DeLange en Nick & Simon gastoptredens verzorgen tijdens het Buma Harpen Gala 2009! Met deze optredens staan de twee hoogstgenoteerde Nederlandse acts uit de Mega Album Top 50 op het podium van Studio 21 in Hilversum. Nick & Simon zijn op nummer 1 binnengekomen en Ilse Delange staat op nummer 5.

De TROS zal donderdag 5 maart het Buma Harpen Gala vanaf 20:30 uur live uitzenden op Nederland 3. De presentatie wordt verzorgd door Yolanthe Cabau van Kasbergen. 

Buma Gouden Harpen
De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een oeuvreprijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt. 

Buma Zilveren Harpen
De Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek hebben geleverd, maar waarvan de jury verwacht dat zij nog een grote toekomst voor zich hebben. Deze prijs wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt en was in veel gevallen een opmaat tot een Gouden Harp.

De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend op grond van internationale verkoopresultaten.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Tijdens de live tv-uitzending zal bekend worden gemaakt dat de Zwolse rapper Typhoon een Zilveren Harp heeft gewonnen

    Zitten de andere genomineerden dan ook nog gespannen op hun stoel te wachten?


    ⚠️ Meld

  2. “nieuw” talent? Typhoon zie ik niet meer als NIEUW talent. Eerste wat ik van hem hoorde was “voor het doek valt”, dit moet toch al wel 8 jaar geleden zijn…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.