Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Flets zonnetje, tot de avond droog

Zwolle – Vrijdag staat de zon precies boven de evenaar, de astronomische herfst begint. De nacht wordt vanaf nu langzaam langer dan de daglichtperiode. Herfstachtig kun je het weer in Zwolle echter nog niet noemen.

Het is rustig, vooral in de ochtend is de zon erbij, schijnend door allerlei wolkensluiers heen. Die worden geleidelijk dikker, want een front nadert vanuit het westen. In de avond groeit de kans op een beetje regen. De dag begint met een graad of 7 op de thermometer en onder een flets zonnetje wordt het ’s middags misschien nog 19 graden. De zuiden– tot zuidwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. In de avond wordt de bewolking dik en in de nacht naar zaterdag is er kans op regen.

Zaterdag begint en eindigt grijs. De zon komt waarschijnlijk niet door de massieve wolkenmassa heen. De hele dag is er kans op (buiige) regen, maar de diverse weermodellen verschillen van mening over de timing van de nattigheid in Zwolle. Het ziet ernaar uit dat 15 graden de maximaal haalbare temperatuur is.

Zondag houden we het droog met ruimte voor zon tussen veel wolken door. Het kwik loopt op naar ongeveer 18 graden. De wind komt uit het noordwesten en is zwak tot matig.

In het begin van de nieuwe week krijgt het weer wel een herfstachtige inslag. Een actieve storing koerst vanuit het noordwesten op ons af. De zuidwestenwind trekt aan en er is regen op komst.

Artikel delen: