Welle - Foto: Wouter Steenbergen
Welle
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag grijs, grauw en regenachtig, zondag ook zonneschijn

Zwolle – Zaterdag is het een groot deel van de dag grijs en grauw boven Zwolle. Er zijn perioden met regen. In de tweede helft van de dag kan de neerslag buiig van karakter worden, met mogelijk veel neerslag. Of zo’n actieve bui precies hier overtrekt, kun je in de gaten houden met de regenradar.

Dikke regenwolken schuiven traag over de stad. Ze horen bij een regenfront uit het westen dat geen haast heeft. Mogelijk ziet Zwolle ‘s avonds aan de achterkant van het front nog een glimp van de zon. De bewolking neemt dan af en het wordt droog. Het kwik stijgt overdag naar een povere 14 graden. De wind is over het algemeen zwak, eerst uit het zuiden, in de middag draaiend naar noordoost tot noord. Na een nacht met opklaringen ziet de zondag er beter uit, voor wie het droog wil houden.

Zondag is ons weer afkomstig uit het noordwesten. In van oorsprong polaire lucht drijven stapelwolken hierheen waartussen de zon verschijnt, misschien wel breeduit stralend. De kans op een buitje is klein maar vooral rond het middaguur niet nul. De noordwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 à 3. De middagtemperatuur bereikt ongeveer 17 graden.

Een lagedrukgebied is zondag vanaf de Noorse Zee op weg naar onze omgeving. De bijbehorende wolkenzone met actieve regenval arriveert in de nacht naar maandag. Maandagochtend kan het behoorlijk nat worden in Zwolle. Daarbij blaast een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind door de stad.

De nieuwe week is wisselvallig, met veel bewolking en af en toe zonnige momenten. Het is ongeveer 13 graden ‘s middags en dat is te koel voor de tijd van het jaar. Later in de week krabbelt de temperatuur wat op.

Artikel delen: