Luttekestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koel, bewolkt en grote kans op regen

Zwolle – Maandag trekt van het westen uit een actief frontensysteem over Zwolle. Het bestaat uit dikke bewolking waar regen uit valt. Een eerste neerslagzone passeert in de ochtend, ‘s middags arriveert de volgende.

Dan is het nog niet gebeurd met de nattigheid, want in de avond en nacht naar dinsdag koersen vanuit het noordwesten buien hierheen. De zon komt er maandag niet of nauwelijks aan te pas en de temperatuur is beneden peil: een maximum van ongeveer 12 graden. Na de regen in de ochtend kan het in de middag en avond stevig doorplenzen. Bij de avondbuien kan onweer zitten. Een stevige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, maakt het extra herfstig. ‘s Avonds neemt de wind af.

De fronten op maandag horen bij een Noors lagedrukgebied dat langs de Engelse oostkust afzakt onze richting op. Het blijft enkele dagen in onze omgeving rondtollen. Zwolle krijgt veel bewolking over zich heen en de kans op buien is groot. Dat geldt voor de hele dinsdag. Ook dan een lage temperatuur overdag van zo’n 12 graden.

Vanaf woensdag moet de buienactiviteit in Zwolle afzwakken. Aan de kust blijft de buiigheid in stand dankzij het nog vrij warme zeewater. Maar ook in onze regio kan de hele werkweek een bui opdoemen. De wind houdt zich rustiger en de zon breekt soms door. Het kwik komt langzaam uit het dal en stijgt naar 16 graden op vrijdag.

Artikel delen: