Onderzoek uitbreiding Islamitisch begraven

Zwolle – Op begraafplaats Kranenburg is een deel gereserveerd voor Islamitisch begraven. Verwacht wordt dat de ruimte hiervoor over enkele jaren op  is. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld om onderzoek te doen  naar uitbreiding van het Islamitisch begraven. Het onderzoek bestaat  uit twee delen: een benchmark met andere begraafplaatsen en een marktonderzoek naar de behoefte aan deze vorm van begraven. 

Moslims worden begraven in schone grond, een laag diep met het gezicht naar Mekka. Ook mogen zij niet tussen andersgelovigen begraven worden. Verder zijn er nog voorschriften over de  grafrusttermijnen en de vorm van gedenktekens. Binnenkort gaat de gemeente met de Islamitische organisaties om tafel om de behoefte aan deze vorm van begraven te peilen. Het onderzoek kost €35.000,– en voor de uitbreiding van het Islamitische deel is naar verwachting €362.250,– nodig.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hoe kan een onderzoek nu alleen al 35.000 euro kosten? Dat is toch te zot voor woorden?!? D’r gaan in ieder geval een aantal mensen flink wijzer worden van dit project.


  ⚠️ Meld

 2. Wij hoeven niet in schone grond, met ons gezicht naar Mekka en afgezonderd van ‘andersgelovigen’ begraven te worden.
  Wij zijn dus veel goedkoper…
  Die eisen mogen wij autochtonen niet stellen.
  Op die begraafplaats gelden strikte regels voor ons.
  Een onderzoek met al die voorwaarden komt inclusief de nodige vergaderingen dus mogelijk op 35000 Eur.
  Dat moet je de medemens wel gunnen…  ⚠️ Meld

 3. Zouden de begrafeniskosten/verzekering van deze mensen hoger zijn dan die van ons?

  Ja, natuurlijk zijn die hoger. Als jij je as wil laten verstrooien met een helicopter betaal je ook meer. Maar goed, ik begrijp het wel. Het gaat om Moslims en dan zit iedereen gelijk weer ‘in de boom’
  En wat betreft die ?? 35.000. Dat de regering al die gokkers van de Icesave bank schadeloos stelt baart me veel meer zorgen, dat is tenslotte ook gemeenschapsgeld.


  ⚠️ Meld

 4. Danny

  nee dan zit ik niet in de boom het is gewoon een vraag!
  Maar overal zit een prijskaartje aan. Ik mis hier de allochtonen, want die zouden best voor wat positieve aandacht en aanvullingen kunnen zorgen hier.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.