GH Zwolle presenteert nieuwe onderwijsmasters

Zwolle – De Gereformeerde Hogeschool (GH) biedt het komend studiejaar drie nieuwe masters aan op het gebied van onderwijs. Tijdens de open dag van de GH op 14 maart kunnen belangstellenden kennismaken met de masters Leren enInnoveren (MLI), Instructional Leadership (MIL) en Special Educational Needs (SEN).

“De Educatieve Academie van de GH wil samen met het onderwijsveld werken aan de verhoging van de kwaliteit van het onderwijs. Cruciaal daarbij is aandacht voor het vakmanschap van de leerkracht, onderwijsinnovatie en leiderschap”, aldus Suzan Koning, directeur van de Educatieve Academie. De master Leren en Innoveren is speciaal ontwikkeld voor docenten die voor de klas willen staan, maar daarnaast bezig willen zijn met onderwijsinnovatie en daarin op school een voortrekkersrol willen (leren) vervullen. De opleiding is georganiseerd rond een leervraag die de student zelf inbrengt. Deze leervraag is verbonden met een vraagstuk dat in de eigen schoolorganisatie speelt. In deze master werkt de GH samen met Christelijke Hogeschool Ede en Hogeschool Driestar.

Dagelijks leidinggeven

Voor de master Instructional Leadership zijn schoolleiders en managers de doelgroep. Deze master richt zich op het dagelijks leidinggeven aan het onderwijsproces. In de opleiding nemen theorie en praktijkonderzoek een belangrijke plaats in. Onderzoek is immers een belangrijk middel om veranderingen in het onderwijsproces te realiseren. De master Instructional Leadership wordt aangeboden via Penta Nova, een samenwerkingsverband van hogescholen.

De master Special Educational Needs (SEN) is bedoeld voor leerkrachten in het regulier en speciaal basisonderwijs die zich willen ontwikkelen als professional in ‘passend onderwijs’. Uitgangspunt is de diversiteit bij kinderen en diversiteit in het onderwijsveld. De GH biedt in samenwerking met hogeschool Windesheim de leerroute Gespecialiseerd Leraar zorg aan. Deze leerroute is het meest geschikt voor leerkrachten die werken met basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar. In deze leerroute krijgen zij de gelegenheid om hun vakkennis te vergroten. Wie de leerroute heeft voltooid, is in staat zelfstandig en coöperatief te functioneren in een multidisciplinair team.

Open dag GH

De Gereformeerde Hogeschool houdt op zaterdag 14 maart een open dag. Tussen 10.30 en 14.30 uur kunnen aankomende studenten en andere belangstellenden kennismaken met de GH en zich laten informeren door docenten en studenten. Meer informatie over de drie nieuwe masters van de GH is tijdens de open dag beschikbaar. Inschrijven voor de open dag is niet nodig. Meer informatie: www.gh.nl.

Artikel delen: