Handtekeningenactie tegen bestuur FC Zwolle

Zwolle – Door zijn groot ongenoegen met de huidige gang van zaken omtrent het op non-actief stellen van trainer/ coach Jan Everse bij FC Zwolle is supporter Lesley van Driessen via internet een handtekeningenactie gestart. Onder een petitie kunnen supporters hun digitale handtekening plaatsen. De actie is een groot succes.

Met deze petitie wil Lesley een gebaar richting de club maken. Hij wil dat het bestuur gaat vertrekken. Daarnaast moet de ten onrechte weggestuurde Everse terug in functie komen, met een geheel nieuw bestuur, vindt de FC Zwolle supporter. Alle verzamelde handtekeningen wil Lesley aan de voorzitter van FC Zwolle, Ronald van Vliet gaan overhandigen. Verder wil Lesley de steunbetuigingen ook overhandigen aan trainer Everse, om zo te laten blijken dat veel supporters achter de actie staan. De actie, die op woensdag startte, kreeg intussen vanuit heel Nederland bijval. De petitie is inmiddels door bijna 3.000 mensen ondertekend, en is daarmee al ruim geslaagd.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. ..
  Nette actie van Wesley alleen jammer dat van Vliet te schijterig is om de waarheid onder ogen te zien door vooraf al aan te geven de petitie niet in ontvangst te nemen.


  ⚠️ Meld

 2. wat een gezeik bij de club zeg ,willen de supporters soms de club leiden dan is het zaakje nog veel eerder naar de kloten .Er is geen cent te makken bij die club dus kun je ook niet verwachten dat ze binnen de korste keren op hoog niveau spelen .Vind dat Everse ook verkeerd gebruiik maakt van de situatie want die verrijkt zich ook alleen maar met zijn vriendje van Ginkel .Hopelijk komen ze er allemaal een keer achter hoe de vork aan de steel zit.


  ⚠️ Meld

 3. Hey… dit komt ineens al veel vriendelijker over dan die andere url die naar deze site verwijst: http://www.bestuurtegendemuur.nl

  Ik ben benieuwd waar dit uitkomt. Het bestuur heeft me toch al wat vaak een brevet van onvermogen getoond. Everse is een toptrainer voor een club als Zwolle, maar ik vind die Van Ginkel – waar Everse mee heult – ook niet helemaal fris in deze zaak. Hij doet me op alle fronten aan een persoon als Lemic bij PSV denken. En da’s niet positief.


  ⚠️ Meld

 4. wat een onzin wat willen ze met die petitie doen? het is niet eens officieel..

  En dan om vervolgens van vliet voor leugenaar uit te maken is ook onzin op de website van ze.. ze keren het bestuur tegen de supporters ze worden lekker allemaal opgenaaid!  ⚠️ Meld

 5. @pieter
  als jij ons nou eens verteld hoe de vork in de steel zit en ook met bewijzen komt. Je weet het blijkbaar allemaal zo goed. Pak die handschoen op!  ⚠️ Meld

 6. @evers
  Lekkere sneue reactie. Wij waren al tegen het bestuur en dat was al naar aanleiding van de open dag afsluiting van FC Zwolle tegen Utreg


  ⚠️ Meld

 7. @karl
  Hieruit maak ik dus op dat jij het niet weet.
  Anders had jij de vraag niet gesteld. Maar anders moet je ff gaan zoeken wanneer dat was, wat er is gebeurd en vooral de reactie van van Vliet op de incidenten.  ⚠️ Meld

 8. De bestuursvorm (stichting) van de club FC Zwolle ligt ten grondslag aan de ellende. De stichtingsvorm geeft een te grote macht aan de bestuurders (van contr?le van ??boven?? is vaak niet veel te verwachten, via de Raad van Toezicht, men wil elkaar niet te veel pijn doen) En zoals we weten, macht corrumpeert vroeg of laat. Men schurkt zich behaaglijk in het pluche en tot mijn redelijke verbazing bij FC Zwolle ook nog met een jaarlijkse vergoeding van 40.000 Euro per bestuurslid (volgens Deloits jaarrapport). De meeste nederlanders brengen dit jaarlijks niet naar huis.
  Het is duidelijk dat deze stichingsvorm snel dient te verdwijnen en moet veranderen in de BV vorm, wat ook een voorwaarde was voor de gemeentelijke stadion-steun.
  FC Zwolle dient snel een controleerbare structuur te krijgen. Dan is de kans ook veel minder groot dat zwakke bestuurders de club voor lange tijd in gijzeling kunnen houden  ⚠️ Meld

 9. Dat rapport van deloitte moet zsm in ons bezit komen.

  Wat echt schokkend is dat ze er geld mee verdienen. En niet zoals De Grote Leugenaar ooit eens zei; “het is allemaal vrijwilligerswerk, we verdienen er niets aan”

  OPTIEFEN!!!  ⚠️ Meld

 10. Juist, sinds fcz-utrecht, dat is dus al bijna 9 jaar geleden! En wie stond er als eerst bij ons home te kijken, juist weer goed!! Dhr G. Sporre. Terwijl we aan de andere kant van het stadion uitgemaakt werden voor rotte vis, weer helemaal goed, dat was VV. En waarom? Omdat er mensen op stonden die wel onze vrouwen kinderen en eigendommen beschermden!! Alleen dat al zit nog steeds heel diep.


  ⚠️ Meld

 11. Edwin ik zeg niet dat ik het weet maar jullie ook niet dus moet je eerst eens afwachten wat de abitrage commissie ervan zegt .De supporters wijzen allemaal van Vliet als zwarte piet aan ,maar misschien moet deze man ook met een bepaald budget voor de club het reilen en zeilen regelen .Ik naam aan dat er wel niet veel beschikbaar is bij de club want dure spelers kunnen ze nieteens betalen .En dan hoor je steeds dat de supporters wel weten wat er aan de hand is .Als er dan zo,n intelligente supporter tussen zit laat die zich dan beschikbaar stellen als voorzitter kijken hoelang die het volhoud .


  ⚠️ Meld

 12. @Pieter, verdiep je eens in van vliet en zijn kornuiten. Lees eens goed dat stukje van Eureka.

  ik zal je ook nog ff een beetje op weg helpen.

  Een ingezonden brief van een bestuurslid van de supclub
  Geplaatst door: Webmaster | woensdag 25 januari 2006 om 2:44:29

  Deze brief is ontstaan na uitlatingen in de media door de heer Van Vliet.
  De passages waar de supportersclub in deze brief op reageert zijn o.a.:
  – Van vliet hekelt krachttermen
  – FC Zwolle bereid tot nemen van harde maatregelen
  – Het zijn dezelfde personen die zich bij het oefenduel in Kampen hebben misdragen

  Deze brief is gisteren tijdens een gesprek tussen het bestuur van de BVO het bestuur van de supportersclub en enkele vertegenwoordigers van de supporters ook aan Dhr. Van Vliet toe-gelicht.

  De uitlatingen van u zijn van hetzelfde niveau als u ons verwijt. Het veroorzaakt extra op-schudding en spanningen wat niet verstandig is in de week voorafgaand aan Go Ahead Eagles. Het is niet voor niets dat SBS en de NOS zo min mogelijk ongeregeldheden willen uitzenden. Door ongeregeldheden zo min mogelijk aandacht te geven voorkom je dat de media er massaal op duikt. En u mag er juist graag op in gaan.

  Afgelopen vrijdag was geen escalerende situatie aanwezig tot dat de politie (met honden) een charge ging houden. Ze hadden achter het hek moeten blijven! Nu werden veel mensen die stonden te kijken agressief. (agressie is nooit goed te praten)
  De gebruikte teksten vielen ook nog wel mee. “Spijkerman oprotten” en “Van Vliet, Zwolle moet je niet” waren de meest voorkomende. Juist door het op te blazen maakte u er een media spektakel van. Dat is ons inziens niet verstandig. U roept steeds dat deze mensen geen echte supporters zijn. Dat is uw mening en deze mening is voor ons niet belangrijk. Met feiten onderbouwde kritiek zou meer effect hebben. Wij maken ons zorgen over de toekomst van FC Zwolle en geven aan dat het bergafwaarts gaat met ONZE club en dat een positieve kentering nog niet in zicht is. Zolang u opmerkingen blijft maken dat het voor de begroting niet uit maakt dat er minder mensen naar het Zwolle stadion komen zullen wij uw positie aandachtig blijven volgen. Uw opmerking om als club naar een andere stad te verhuizen zijn niet voorzitter waardig. Een voorzitter moet charisma en daadkracht hebben.

  Bij de groep die in Kampen op het veld stond, waren ook mensen van 50 aanwezig.
  Dit zijn nette oude doorgewinterde supporters. Een groot gedeelte van de mensen die in Kampen en bij de wedstrijd tegen Excelsior aanwezig waren zijn juist echte supporters. Dit zijn ook de mensen die alle uitwedstrijden gaan en iedere euro besteden aan FC Zwolle. Dit zijn ook de supporters die in het Stadhuis aanwezig waren en echt alles voor de club over hebben. U kunt het wel waarderen als ze voor een nieuw stadion opkomen maar veroordeelt ons als uw eigen beleid wordt bekritiseerd. Het zijn niet een paar supporters maar minimaal honderden die de tegenvallende prestaties meer dan zat zijn.

  Volgens mij moet u zich eens afvragen of het beleid van FC Zwolle wel wordt gewaardeerd door supporters en sponsoren. In de jaren voorafgaand aan de promotie waren vele vrijwilligers en clubmensen nauw verbonden aan de FC. Door de saamhorigheid is FC Zwolle gepromoveerd. Echter zijn vele van deze mensen op een schandalige wijze be-handeld en is de sfeer rondom FC Zwolle slecht te noemen. Of is het teveel een zakelijke sfeer? Mensen die weerwoord geven worden genegeerd.
  Graag zouden wij u proberen uit te leggen hoe een supporter in elkaar zit. Echter zou u zich dan moeten proberen in te leven in deze mens. Fanatieke voetbal supporters zijn over het algemeen mensen die een andere opvoeding hebben genoten dan u heeft gehad. Het zijn vaak “eenvoudige” harde werkers met andere normen en waarden. Ze leven in een ander milieu als u en hebben ook andere omgangsvormen met elkaar. Beslissingen en reacties worden vaak doormiddel van emoties genomen. En niet altijd op verstand. Dit zijn feiten waar je niet om heen kunt voordat je iemand kunt begrijpen. Niet iedereen denkt en is het zelfde en dat is misschien maar goed ook.

  Natuurlijk mag men twisten of de manier waarop het ongenoegen nu wordt geuit wel de juiste is. De S.C. is ten allen tijden tegen geweld. Maar de manier waarop u deze mensen veroordeeld is niet onderbouwt. Wij snappen dat u uw eigen beleid moet verdedigen. Maar zo af en toe fouten toegeven zou u 10 jaar jonger maken. Hopelijk verplaatst u zichzelf eens in de gedachtegang van trouwe fanatieke supporters. Ons inziens heeft u de afgelopen tijd geen verstandige uitspraken gedaan in de pers.
  Dat is niet alleen de mening van veel supporters maar deze geluiden komen ook uit de Zwolse politiek, sponsoren en burgers uit Zwolle. Wij zouden het daarom op prijs stellen dat u bij een volgende keer ook eerst tot tien telt en uw verstand gebruikt. Wij zullen dit dan ook proberen. Of misschien zou het u sieren als u meer als supporter reageert dan als voorzitter. Zie uw collegae van AZ, Heerenveen en Heracles. Met passie kun je beleid maken maar met passie is het nog beter te verdedigen. Als u een positieve sfeer creëert binnen FC Zwolle dan zult u zien dat dit overslaat naar sponsoren en supporters.

  Wij hopen dat u meer begrip voor de FC Zwolle supporters op kan brengen en dat wij op termijn gezamenlijk het kampioenschap kunnen vieren. Een kampioenschap waarin wij u waarderen en u ons. Maar voor het zover is zal er nog heel veel werk verzet moeten worden. Van zowel bestuurders als supporters.

  Laten wij opnieuw beginnen en POSITIEF achter FC Zwolle gaan staan en elkaar met respect proberen te behandelen.

  Namens het bestuur van de Supportersclub FC-Zwolle,

  Johan Zomerdijk  ⚠️ Meld

 13. en nog 1, nu van 2004

  Heel dapper’, reageert FC Zwolle – voorzitter Ronald van Vliet sarcastisch op de wilde actie van een aantal ontevreden supporters die rond de kerstdagen een hoeveelheid vuurwerk bij zijn huis hebben afgestoken. Van Vliet zag de fans ‘al schichtig als jonge apen’ rondlopen in de buurt van zijn woning. Daarom schrok hij niet zo bijster van het plotselinge geknal. Maar dat kon niet gezegd worden van de medebewoners van zijn appartementencomplex. ‘Er zijn nu 25 mensen die geen goed woord voor FC Zwolle over hebben. Dat hebben die jongens toch weer mooi voor elkaar gekregen. En ik heb me kapot geërgerd’

  De verbolgen voorzitter heeft geen seconde overwogen om het gesprek aan te gaan met de supporters. ‘Dat zou toch geen enkel nut hebben gehad, want ze zullen zich van tevoren ongetwijfeld de nodige moed hebben ingedronken. Daar valt dan geen zinnig woord mee te wisselen.’ Van Vliet begrijpt dat niet iedereen tevreden is over de prestaties van FC Zwolle in de eerste helft van het seizoen. ‘Daar had ik me zelf ook wel wat meer van voorgesteld’, laat hij eerlijk weten. Maar het gaat hem wel te ver als supporters hem voor de voeten gooien dat er geen beleid bij FC Zwolle wordt gevoerd. ‘Daar hebben zij geen enkel zicht op. Diezelfde supporters stonden te juichen bij elke nieuwe speler die we afgelopen zomer hebben aangetrokken. En nu de prestaties wat tegenvallen, krijgt het bestuur opeens weer alle schuld in de schoenen geschoven. Dat is natuurlijk zo kortzichtig als ik weet niet wat. Dat klopt niet.’

  FC Zwolle moet nu roeien met de riemen die het heeft. ‘Want we hebben echt geen geld om ergens een blik met nieuwe spelers open te trekken. Simpel, er is geen geld voor ander beleid. En daar zien we ook de noodzaak niet van in.’ Van Vliet gaat in januari wel om de tafel zitten met het bestuur van de supportersclub van FC Zwolle. ‘Dat staat los van die actie met dat vuurwerk. Daar heeft de reguliere supportersclub niks mee te maken. Dit is een wilde groep, zullen we maar zeggen.’ De voorzitter heeft het voorval wel gemeld bij de politie. ‘En ik heb ze gevraagd om wat vaker te patrouilleren in de buurt van mijn woning.’

  (Bron: De Stentor 28-12-04)  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.