Het weer: Grote kans op mist in de ochtend

De Peperbus
Foto: Arjen van der Zee

Zwolle – Donderdagochtend is de kans op mist groot in Zwolle en omgeving. Mogelijk is het verkeersbelemmerende mist met een zicht minder dan 200 meter. Het kan ‘s morgens even duren voordat die boel verdwijnt, want er staat weinig tot geen wind.

Onder nachtelijke opklaringen is het kwik flink gedaald. ‘s Morgens vroeg in de mist is het rond 4 graden, koud dus. ’s Middags is 14 graden ongeveer het maximum. De ochtendmist gaat over in laaghangende bewolking. Op zijn beurt vormt die zich om tot stapelwolken waar de zon omheen kan schijnen. Dat proces moet zich in de middag voltrekken, maar het is de vraag hoe vlot dat gaat. Buien worden donderdag niet verwacht boven Zwolle.

In de nacht van donderdag op vrijdag kan opnieuw gemakkelijk mist ontstaan. Deze lost vrijdagochtend sneller op doordat er een zuidwestenwindje opsteekt. Tussen een wisselende bewolking komt de zon door en blijft het tot ver in de avond droog. De temperatuur stijgt ‘s middags naar een vrijwel normale hoogte voor de tijd van het jaar: circa 17 graden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het flink regenen én waaien. Een indrukwekkend oceaanfront trekt over met een hele bak neerslag. De wind trekt aan naar vrij krachtig, 5, met harde windvlagen. Zaterdag overdag kunnen we achter het front productie van buien verwachten. Tussendoor breekt de zon fel door. Ook zondag zijn er buien en wind, beide iets minder energiek dan op zaterdag. Een middagtemperatuur in het weekend rond 16 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)