Denice - Foto: Landstede
Denice
Foto: Landstede

In herfstvakantie naar Vakantieschool van Landstede

Zwolle – Landstede biedt leerlingen en studenten in de herfstvakantie weer extra onderwijs aan op de Vakantieschool. Deze is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, mbo-studenten en nieuwkomers uit internationale schakelklassen.

De Vakantieschool wordt van maandag 17 tot en met donderdag 21 oktober gehouden aan het Rechterland in Zwolle, ingang Sportcentrum. Daar krijgen leerlingen en studenten van Landstede in de ochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur extra ondersteuning van diverse docenten in de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Coördinator Klazien Steen-Jansen legt uit: “Leerlingen en studenten die zich aanmelden, geven hun leerbehoefte aan. Voor de start van de Vakantieschool worden ze gebeld en vragen we dat nog een keer gedetailleerd na. De een wil graag de Nederlandse grammatica beter begrijpen, de ander heeft wat meer moeite met bepaalde rekenonderwerpen. Ook zijn er leerlingen of studenten die nog steeds kampen met achterstanden uit de coronatijd of zich extra willen voorbereiden op hun examen, vervolgopleiding of proeve van bekwaamheid.”

“Kortom, met de Vakantieschool bieden we zo veel mogelijk onderwijs op maat aan en dat doen we op een leuke en ontspannen manier, waarbij we ook zo veel mogelijk zorgen voor dat vakantiegevoel. Zo is er koffie, thee, water en wat lekkers. Ook is er ruimte voor buitenactiviteiten en we sluiten de Vakantieschool altijd samen op een gezellige manier af.”

Leerlingen en studenten kunnen kiezen voor bepaalde ochtenden in de klas. Het advies is om meerdere keren te komen. Wie geconcentreerd en op eigen tempo voor zichzelf wil werken, kan ook bij de Vakantieschool terecht. Na afloop ontvangen leerlingen en studenten een certificaat en wordt er een verslagje gemaakt.

Voor leerlingen voortgezet onderwijs en studenten mbo van Landstede is de Vakantieschool gratis. Wie op een andere vo-school of mbo zit en ook gebruik wil maken van de Vakantieschool, is van harte welkom, maar betaalt 50 euro per dag.

Aanmelden gaat via een website van Landstede: www.vakantieschoolzwolle.nl. Dat kan tot uiterlijk maandag 10 oktober. Op de site staat ook meer info over de Vakantieschool. “Het is belangrijk om je tijdig aan te melden. Anders is een plek namelijk niet gegarandeerd,” aldus Steen-Jansen tot slot.

Artikel delen: