Koorbazen in actie - Foto: @ErikFranssen
Koorbazen in actie
Foto: @ErikFranssen

Koorbazen zoekt tien nieuwe bazen

Zwolle – Het vijftigkoppige Zwolse a capella mannenkoor Koorbazen is op zoek naar tien nieuwe bazen. De ambities voor het nieuwe seizoen vragen om versterking van (jonge) bazen met passie voor muziek en gevoel voor theater.

Tijdens een auditie op dinsdag 11 oktober kunnen mannen van 16 jaar en ouder Koorbazen ervaren door zingen en actieve performance-opdrachten. “Koorbazen is een eindeloos experiment in muziek, theater en performing-arts waarin vijftig mannenlevens, vijftig stemmen en vijftig verhalen samenkomen. De jongste is 18 jaar en de oudste in de 80. Met een geheel eigen werkwijze en een groeiende landelijke bekendheid laat Koorbazen zien én horen dat een mannenkoor zeker nog van deze tijd is.”

Het repertoire, favoriete nummers van de bazen, loopt uiteen van klassiek tot rock gecombineerd met hiphop, spoken word en beatbox. Met eigen gearrangeerde versies van bestaande nummers van o.a. Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Exit Music (Radiohead), In The End (Linkin Park), Iron Sky (Paolo Nutini) brengt Koorbazen een nieuw geluid en stijl in de bestaande korenwereld.

Vijftig zwarte lijsters zijn gespot op tv of live op bijvoorbeeld de Zwarte Cross, Stoppelhaene, AFAS Live, AMMA Awards of natuurlijk onze eigen muziektheaterproducties. Koorbazen produceert diverse muzikale projecten, producties en optredens in eigen beheer en in opdracht. Ze zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe en niet voor de hand liggende samenwerkingen.

Het team van Koorbazen bestaat uit veelzijdige professionals die, vanuit vakkennis en passie voor mens en muziek, nieuwe en bestaande vormen combineren en creëren. Daarnaast werkt het team met diverse coaches uit het werkveld.

Ben jij een Koorbaas?
Aanmelden voor de auditie kan op www.koorbazen.nl
De auditie vindt plaats op dinsdag 11 oktober van 19.30 tot 22.00 uur te Zwolle.
Deelname aan de auditie is gratis. Aanmelden is noodzakelijk.

Artikel delen: