Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, in de zon en uit de wind goed uit te houden

Zwolle – Vrijdag is er ‘s morgens vroeg kans op slecht zicht door mist in de regio Zwolle. Eventuele mist trekt al gauw op en maakt plaats voor zonneschijn en wat wolken. Er komt geleidelijk wind te staan uit het zuidwesten.

Weet je de wind een beetje te ontwijken, dan is het in de zon goed uit te houden. Het kwik stijgt ’s middags naar een aanvaardbare 19 graden. Later in de middag en in de avond komen vanuit het westen sluierwolken binnen drijven. Deze zijn de voorbode van een naderend oceaanfront dat er zin in heeft. Het komt in de nacht naar zaterdag over en laat gedurende enige uren regen vallen. In de tweede helft van de nacht verwachten we stevige neerslag in Zwolle. En wind. Die is matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5, uit het zuiden tot zuidwesten.

De barometer is vrijdag aan het dalen. In de nacht, wanneer het front overtrekt, daalt de luchtdruk verder. Het front trekt dan met een flinke snelheid over. Zaterdagochtend rond zes uur verdwijnt het alweer naar het oosten. De zon komt er ‘s morgens bij. Het wordt tijdelijk droog, maar in de loop van de ochtend worden losse buien boven de stad verwacht, mogelijk met een donderklap. De wind uit het westen is nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Een middagtemperatuur van circa 16 graden.

In de nacht naar zondag passeert een tweede oceaanstoring. Volgens de huidige berekeningen trekt het deel met de meeste regen ten zuiden van Zwolle naar het oosten. De volle laag krijgen we dan niet, maar die berekening is nog enigszins onzeker. Zondag overdag is de storing voorbij en ziet Zwolle zon en stapelwolken. De kans op een bui is klein en de middagtemperatuur ongeveer 17 graden.

Artikel delen: