Kleine Veerweg - Foto: Wouter Steenbergen
Kleine Veerweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag kans op een bui, zondag droog en minder wind

Zwolle – Zaterdagochtend vroeg is een regenfront over Zwolle getrokken. Het klaart fel op en er zijn stapelwolken. Tegen het middaguur, wanneer het een beetje opgewarmd is, kan eentje uitgroeien tot een bui. Mogelijk een serieuze met onweer en windvlagen.

De dag start met een temperatuur van 11 graden, in de middag is het maximum ongeveer 17 graden. De wind blaast niet meer zo uitbundig door de stad als in de nacht. Toch staat er overdag nog een vlagerige kracht 4 uit het westen. Ook ‘s middags kan Zwolle een bui over zich heen krijgen. Tussen de van west naar oost voortsnellende wolken door zijn er veel zonnige perioden. Ideaal weer voor windsporten, maar houd eventuele onweersactiviteit in de gaten. Zaterdagavond kan nog een bui overtrekken, veel meer regen wordt echter boven het Waddengebied verwacht.

In de nacht naar zondag schuift een storing met veel neerslag over België naar het oosten. Zwolle krijgt hier niks van mee. Zondag start de dag met 12 graden op de thermometers. De oktoberzon komt erbij en schijnt mogelijk urenlang breeduit. De hoeveelheid bewolking is zondag wel een onzekere factor. Sluierwolken zijn er zeker, met daaronder meer of minder stapelwolken. De kans op een buitje is gering. De wind komt uit richtingen rond west en is wat afgenomen: kracht 3.

Na het weekend verschijnt op de weerkaart een hogedrukgebied, dat de atmosfeer in elk geval tijdelijk stabiliseert. Maandag is een droge dag en dinsdag mogelijk ook, maar dat is nog onzeker. De zwakke tot matige wind komt dan uit het zuidwesten tot zuiden. Het kwik stijgt halverwege de nieuwe week naar een mooie 19 graden.

Artikel delen: