Toekomstperspectief sportvereniging Stadshagen

Zwolle – De gemeente wil met een eenmalige bijdrage voor tennisclub TC’91 in Stadshagen een oplossing bieden voor de financiële perikelen waarmee de sportvereniging kampt. Burgemeester en wethouders verwachten dat een bijdrage van 350.000 euro TC’91 een gezonde toekomst kan geven, en willen met dat bedrag de verantwoordelijkheid nemen voor een deel van de problemen die eerder speelden rond de opblaashallen van de club in Stadshagen. 

TC’91 was de eerste sportvereniging in de Zwolse nieuwbouwwijk. De tennisclub wilde de eerste jaren ook in de winter volop sportmogelijkheden voor de leden bieden en plaatste daarvoor twee opblaasbare tennishallen. De gemeente gaf daar vervolgens toestemming voor. Ten onrechte, bleek na bezwaren van omwonenden.

Zonder de blaashallen is het voor TC’91 onmogelijk een sluitende begroting op te stellen. De gemeente en de tennisclub zijn al langere tijd in overleg om gezamenlijk een oplossing te vinden voor de ontstane situatie. De gemeente staat garant voor de financiële situatie van de sportclub, waardoor de kans bestaat dat Zwolle jaarlijks bij moet springen. 

Uit berekeningen is nu gebleken dat een eenmalige bijdrage van 350.000 euro TC’91 weer financieel gezond kan maken. De verwachting is dat de tennisvereniging daarmee een belangrijke sportieve en maatschappelijke rol kan blijven spelen in de nieuwbouwwijk. 

De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de door burgemeester en wethouders voorgestelde oplossing.

Artikel delen: