Groeneweg - Foto: Wouter Steenbergen
Groeneweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Prima oktoberweer

Zwolle – Maandagochtend is het ongeveer 8 graden. Mogelijk hangen er mistbanken in Zwolle en omgeving. Ze verdwijnen snel onder de opkomende zon. De zon blijft een groot deel van de dag in beeld, hoewel ook sluierwolken en lagere wolken verschijnen.

Maar het blijft droog en er staat slechts een zwakke wind uit richtingen rond west. De temperatuur gaat in de middag omhoog naar 18 graden, prima voor begin oktober. Het rustige en droge weer krijgen we met dank aan een hogedrukgebied boven onze omgeving. Dat verplaatst zich naar het oosten, wat dinsdag voor wat wind uit het zuidwesten zorgt. Warmere lucht komt hierheen, dinsdag en woensdag is dat te merken.

Dinsdag stijgt het kwik – na een koele nacht – onder zon en wolken naar 19 graden, woensdag komt 20 graden misschien wel binnen bereik in Zwolle. Dinsdag is het droog. Woensdag later op de dag trekt de zuidwestenwind aan, drijft er meer bewolking binnen en tegen de avond is er een kleine kans op een beetje regen.

Na woensdag komt het weer uit het westen, waar vaak ook de regenstoringen vandaan komen. Deze worden echter onderdrukt door een groot hogedrukgebied dat zich over Frankrijk en de Alpen gaat uitstrekken. De middagtemperatuur ligt in de tweede helft van de week in de buurt van 18 graden.

Artikel delen: