Zwols Delain komt met nieuw album ‘April Rain’

Zwolle – In een vol Hedon trad vrijdagavond de band Delain op. Naast tracks van het nieuwe album brachten ze ook tracks van het oude album ten gehore.

Het nieuwe album ‘April Rain’ van de symfonische Metal / Gothic formatie Delain zal 20 maart in de schappen liggen. Doordat de releasedatum iets was uitgesteld ontstond vrijdagavond de unieke kans om al voor de releasedatum nieuw materiaal live te horen in Hedon. De band van Martijn Westerholt gaf vrijdag een Sneak Preview Show in het Zwolse poppodium. Westerholt had zelf al aangegeven dat Hedon een thuiswedstrijd zou worden.


Martijn Westerholt en Charlotte Wessels

Delain brak in 2006 groots door met het imposante album Lucidity, met daarop de singles Frozen en See Me In Shadow. Waar Delain op dat album nog goeddeels als ‘project met gastmuzikanten’ kon worden bestempeld, is April Rain echt een groepsalbum geworden. Westerholt: “Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat de nummers van Lucidity live gespeeld zouden gaan worden. Maar de vraag was groot en dus werd er een live-band samengesteld.” Met die band is April Rain tot stand gekomen.

“In vergelijking met het eerste album is April Rain muzikaal meer samenhangend. De productie is in vergelijking met Lucidity zwaarder, meer metal en minder pop. De nummers op April Rain zijn over het algemeen wat sneller dan de ‘doomy’ tracks op het debuut. Als gezegd, het was nooit de bedoeling het eerste album live te brengen en tijdens de concerten merkten we dat we die snellere nummers misten. Een laatste verschil met het eerste album is dat het zo goed als geen gastbijdragen bevat. Alleen het nummer Control The Storm bevat in het refrein gastvocalen van Nightwish-zanger Marco Hietala, die ook op Lucidity te horen is.”

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik was enorm onder de indruk! Weer een reden om zelf ook aan eigen nummers te gaan werken. Hoewel onze stijl iets anders zal worden dan die van Delain.
    Maar eerst maar eens geld met covers verdienen… zodat we eigen nummers ook op CD kunnen zetten!


    ⚠️ Meld

  2. @ Plantje: met een beetje hd-recorder of snelle pc maak je op zolder al een fatsoenlijke demo. Knal hem op YouTube en wie weet wat er gebeurt… ;D    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.