FC Zwolle supporters langer vast

Zwolle De acht mannen die donderdagavond 5 maart aangehouden zijn op verdenking van openlijke geweldpleging blijven voorlopig vastzitten.

De mannen, in de leeftijd van 19-33 jaar en voor het merendeel afkomstig uit Zwolle, maakten deel uit van een groep die bij de woning van de voorzitter van FC Zwolle een ruit vernielde en met vuurwerk gooide. Vanmiddag is besloten de verdachten langer ingesloten te houden, omdat er nader onderzoek nodig is. De politie sluit niet uit dat er op korte termijn nog meer aanhoudingen worden verricht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

54 gedachten over “FC Zwolle supporters langer vast”

  1. Mooi zo, laat ze die gasten maar eens tot in de puntjes natrekken op openstaande boetes etc. .
    Kosten van politie/ME mogen ze ook op hen verhalen, ik als normale burger wens daar niet aan mee te betalen.

  2. @C
    Wat bedoel je JIJ als normale burger…..
    wou je zeggen dat die jongens die vast zitten geen normale burgens zijn, ze betalen net als jij ook belasting en nog wel misschien meer dan dat jij dat doet!
    en zeiken over, ik wens hier niet aan mee te betalen is de grootste onzin of jij moet dan waarschijnlijk lekker saai achter de geraniums zitten bij moeders de vrouw en lekker genieten en reageeren op de sensatie van anderen

  3. selh ik ben het volkomen met @C eens ik wens er ook niet aan mee te betalen voor de schade die supporters aanrichten in de stad Zwolle .Het is geen normaal menselijk gedrag meer wat hier vertoond wordt .Als supporters het niet eens zijn met het beleid van het bestuur moet je proberen met zijn allen via juridische weg .Verder bekladeen diverse supporters als ik ze zo mag noemen gevels met grafiti met hun clubnaam wat ik ook verafschuw .Als ze graag ruiten ingooien laat ze dat bij hun eigen familie doen kijken hoe deze reageren

  4. Wat zijn jullie nou voor moraalridders? Verdiep je wat meer in wat er afgelopen week is gebeurd in de club! Ik praat het ingooien van ruiten bij van Vliet niet goed,maar ik begrijp deze reactie wel. De maat is gewoon vol en dat bestuur moet oprotten!

  5. ‘Supporter’, wat er ook is gebeurt, het maakt een huis belagen niet toegestaan of ok. Deze jongens mogen van mij prima nog een paar dagen vast zitten. Als je het ergens niet mee eens bent, ga je praten. Niet allerlei illegale dingen doen als vuurwerk afsteken, met stenen gooien en al helemaal niet om een huis van iemand te belagen. Die lui zijn gewoon niet op de hoogte hoe de dingen behoren te gaan. En dat al langer dan ze leven.

    Ze mogen van mij best uit Zwolle weg verhuizen.

  6. Meneer van Vliet heeft via de FC Zwolle zijn loon gekregen. Vraag dat ook maar even aan de medewerkers bij Scania die een pest hekel aan die arrogante bal hadden, een bal die zichzelf graag op de borst sloeg.

  7. De meeste mensen die hier boven een reactie hebben geplaatst..zijn altijd zo lief en maken zich natuurlijk nooit ergens ten schande….KOM OP zeg….ik keur het ook echt niet goed maar om over deze jongens zo’n oordeel te hebben slaat ook nergens op! Ik kan me de frustratie zeker voorstellen..of het verstandig is een tweede!…ik weet zeker als jullie echte supporter waren dat dit ook het geval was geweest!

    Oordeel eerst over jezelf voordat je een ander beoordeeld!

    Een zwolse supporter…

  8. ik als normale burger

    ik als slaaf van de eenheidsworst?

    ik die normaal denkt te zijn?

    ik met de kokervisie?

    zomaar even wat gelijkenissen. Een normale burger….kom nou toch zeg….

  9. @C hahaha kom op man betaal effe mee aan die ruit. en voor die bruute stenengooiende moordenaars die moet je allemaal ophangen een de peperbus

  10. Pffff inderdaad ja, als een dronkelap ergens een ruitje doortikt is die de dag erna ook weer vrij. Nu worden er gewoon een paar zondebokken er uit gehaald die er voor op kunnen draaien. Arme van Vliet, zo angstig is hij niet als hij niet wijkt voor terreur dus dat ruitje moet voor zo?n zwolse mafiabaas geen probleem zijn toch?
    Poging tot doodslag? En de moordenaar van de toekomst van onze club gaat vrij uit???
    Die steen zal ws de enige straf zijn die deze clown krijgt voor alle elende die hij heeft veroorzaakt.

    Waar is bucepalos eigenlijk?? ;D

  11. vet asosiaal en niet alleen een ruit ook vuurwerk das toch niet normaal of wel???????????????? asssoooooooooos…………
    allemaal om die stomme voetbal!!!!!!!!!!!!! lekker gezellig jongens!!!
    tjonge jonge jonge!!!!! grote jongens hoor!!!!

  12. Kan er geen weblogzwolle.nl/fczwolle komen ofzo? Of een spinoff: fczwolleblog.nl? Het gaat alleen nog maar om dit voetbal, of het nou terecht is of niet dat hij op non-actief is gesteld…. (en ik ga maar niet inhoudelijk reageren, want anders wind ik me nog op)

  13. Heerlijk hoe stereotype bevestigende reacties sommige van jullie “echte supporters” geven, geeft gelijk weer aan hoe nep-supporters denken. Dieptriest als je met geweld/vandalisme iets denkt op te kunnen lossen. Laat voetbal gewoon weer leuk zijn, verlies je feliciteer dan de tegenpartij ipv stenen te gooien naar bijv. de GAE bus.

  14. Bucepalos die zit volgens mij nog bij zijn buurman ;D
    En oldscool waar bemoei jij je mee betaal je toch lekker zelf dat raampje 😉

  15. ik denk dat ze de jongens langer vasthouden aangezien de politie naar meer informatie opzoek is naar meerderen verdachten.. eerlijk gezegt nog terecht ook..

  16. @C stoer achter je pc`tje , “burgers” die niks met voetbal hebben, wat doen jullie op deze topic eigenlijk. dit onderwerp is alleen voor nep supporters en hersenloze bavianen. of willen jullie gewoon bij ons “associaale hooligans” een reactie uit te lokken om dan vervolgens onze stereotype bevestigende reacties te bekritiseren? net als onze voorzitter van vliet, jullie zijn geen haar beter. en vervolgens niet thuis geven wanneer men word uitgenodigd om het even face to face te zeggen. jullie zijn gewoon laffe honden een grote bek op het net oftewel internethooligans.
    kus

  17. @ oldschool73, als je uit 1973 komt zou je toch een wat meer volwassen reactie kunnen geven .Ook hier bemerk ik weer een stereotype reactie.. neem toch het goede voorbeeld. Echt waar ik heb “hooligans” gezien die gewoon in de auto met vrouw en kind op de achterbank de ME uitdaagden.
    Ik kom al jaren niet meer in het FC Zwolle stadion, door deze randdebielen is de sfeer verpest.

    Altijd gemakkelijk om commentaar op de leiding te geven, is niet jullie zaak, richt je op het aanmoedigen van de spelers, uiteindelijk zullen zij het team maken of breken, niet het management.

    Wakker worden!

  18. Zwolle ik ben jarenlang altijd supporter geweest aan de cientuurbaan bij PEC Zwolle en later nog een tijd bij FC Zwolle ging ook mee met de uitwedstrijden samen met een vriend van mij.Maar er was altijd een bepaalde groep die altijd onraad moest stichten langs de lijn .Deze groep zat altijd vlakbij de tunneltjes waar de spelers uit en naar dekleedkamers gingen.Als Zwolle dan eens verloren had omdat de tegenpartij beter was moesten spelers van de tegenpartij het bij deze groep altijd ontgelden .Ze gooiden de spelers bij het passeren dan met aarde van de grond in het gezicht ,dat heb ik altijd verafschuwd .Dan ben je voor mij geen echte supporter want dit haal ik niet in mijn hoofd .

  19. geschreven door Supporter, op 7 maart 2009 om 16:46
    Ik hoorde trouwens dat deze jongens “doodslag” ten laste is gelegd…Sjongejonge… Is dat niet wat overdreven?

    Waar bazeer jj dat op, in de wandelgangen zeker….

  20. @C, Hou nou maar je mond over randdebielen ect…..

    Jij bent blijkbaar degene hier die zich opsluit in je huis en daardoor misschien dingen roept die nog maar zelden gebeuren bij de voetbal!

    Ik ben ook zeker tegen geweld….maar ga al jaren met plezier naar Fc Zwolle en kan je melden dat het juist gezellig is op de tribunes en er momenteel een grote gezellige groep achter het team staat…van geweld in het stadion is geen sprake van!!

    Ik vind dat je iemand niet mag en kunt beoordelen als je aangeeft al jaren niet meer te gaan! Dus hou aub op met dat negatieve gedoe over de supporters!!

  21. @Zwolle

    Helemaal mee eens.

    @pieter

    Je moet gewoon accepteren dat iedereen voetbal op zijn eigen manier beleeft en dat ieder hier op een andere manier uiting aan geeft. Maar we zijn allemaal FC Zwolle supporters, of we nou stenengooiers, zandgooiers of petten en sjaals zijn. Ik ben pet en sjaal overigens.

  22. Ja, en je moet absoluut niet accepteren dat mensen ramen ingooien als ze het ergens niet mee eens zijn, laat staan dat je het goedkeurt. “Doel heiligt middelen” las ik in een andere draadje, daar kan ik met mijn pet echt niet bij.

    Maar goed, we zien wel hoe het afloopt, is alleen te hopen dat er snel een oplossing komt voor Zwolle de volgende jaren in de kelder van de eerste divisie speelt.

  23. Op het bureau wordt hun doopceel gelicht daarom moeten ze zo lang zitten en de vragen beantwoorden
    die de nieuwsgierig wout hen stelt.

    waar woon je?
    met wie?
    ook kinderen?
    ook een baan?
    wie is je vader?
    wie is moeder?
    waar werken ze?
    waar wonen ze?
    heb je verkering
    met een man?
    draag je bjornborg ondergoed
    welke kleur?
    eet je veel uit de muur?
    hoe lang ben je al supporter?
    heb je dit over voor zo’n klote club?
    jammer hoor
    dat is van vliet niet waard toch?
    ofwel?
    je krijgt straf als je ja zegt!

  24. C, waarom is het triest om met geweld iets op te lossen?
    Nu ben ik het ook niet eens met de stenengooiende supporters, maar we doen allemaal mee aan oplossen met geweld. Kijk maar naar Afghanistan.
    Als je ergens achter staat ben je bereid iets op te lossen met geweld. In de huidige wereld is dat in sommige gevallen ook noodzakelijk, ik keur geweld dan ook niet altijd af.

  25. IK VIND DAT DEZE JONGENS OOK MAAR EEN PAAR JAAR MOETEN ZITTEN ,KRIJG IK OOK ALS IK WAT DOE WAT ZOU JIJ ER VAN VINDEN ALS IK JOU THUIS ZOU OP ZOEKEN STELLETJE VANDALEN LAAT DIE VENT MET RUST. ONNODIG GEWELD VOOR EEN POTJE VOETBALLEN EN DIE EVERSE IS EEN ONRUST STOKER

  26. tja…

    Wat bedoel je JIJ als normale burger…..
    wou je zeggen dat die jongens die vast zitten geen normale burgens zijn, ze betalen net als jij ook belasting en nog wel misschien meer dan dat jij dat doet!

    Nee, ik denk dat het geen normale jongens zijn.

  27. HAHAHAHAHAHA NEE WE ZIJN GEEN NORMALE JONGENS MAAR STENENGOOIENDEMOORDADIGEMONSTERS!! maar we betalen wel belasting en genoeg ook. en we betalen ook mee (JULLIE OOK?) aan de beveiliging van van vliet en zn kornuiten HAHAHAHAHAHA

  28. Een huis belagen is niet normaal. Iig niet onder wat voor noemer dan ook mbt. de Nederlandse wetgeving. En daar moeten mensen dan ook gewoon voor zitten.

    En nee, ik kom nooit in het stadion, ik hou niet eens van voetbal, maar dit gaat helemaal niet over voetbal, dit gaat over een groep asocialen die verdient achter slot en grendel zijn gezet.

  29. Wow, dat is een onnatuurlijke gedachte Jasper, normaal direct linken aan wetgeving.
    Dat is lettterlijk zeggen dat normen en waarden de afspiegeling zijn van de wetgeving, terwijl wetgeving de afspiegeling van normen en waarden zou moeten zijn. :'(

  30. Ach,de supporters zijn zo gefrustreerd,laat ze het stadion toch slopen.Mag van mij hoor,ik heb er tenslotte ook aan meebetaald.

  31. Piet weet achterop De Swollenaer te melden dat het vreemd is dat

    de trainer, ondanks zijn gedrag en de niet overtuigenden prestaties, tamelijk populair is bij de Zwolse supporters.

    Hij somt 1 mogelijke oorzaak op.
    PiBa is er elke week, dus zou beter moeten weten. Bedoel ik als teletekstsupporter kan er zo een stuk of wat noemen.

    Maar goed er staan wel meer verdachtmakingen in De Swollenaer. Een mening van een VVD-raadslid mondt weer uit in zielig gewijs. Dat met zijn eigen woorden te ontkrachten is. Maar ik doe het niet weer. Je kunt er beter om lachen 😉

Reacties zijn gesloten.