Het weer: Rustig en droog herfstweer

Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag begint de dag met ongeveer 5 graden op de thermometer. Vooral in het buitengebied van Zwolle bestaat kans op mistbanken. Wolkenvelden schuiven af en toe over de stad – zonder regen los te laten – en de zon is zeker van de partij.

Daar zorgt een hogedrukgebied voor dat zich vanuit het zuidwesten over onze omgeving naar Duitsland uitstrekt. In zo’n situatie kun je rustig herfstweer verwachten en dat is dinsdag helemaal van toepassing. De middagtemperatuur is ongeveer 15 graden. Krijgt de zon ‘s middags even de ruimte, dan voelt het al gauw warmer aan. Daarbij helpt dat de wind weinig voorstelt, hij komt zwakjes uit richtingen rond west.

Woensdag is ook zo’n droge herfstdag met zon, af en toe wolkenveldjes en weinig wind. De temperaturen zijn vergelijkbaar met die op dinsdag. De barometer is woensdag echter aan het dalen. Vanaf de Atlantische Oceaan zijn storingen op weg naar West-Europa. Deze worden gestuurd door een lagedrukgebied dat tussen IJsland en Schotland door schuift.

Vanaf donderdag verschijnt wisselvalligheid in het weerbeeld. De wind komt bij ons uit zuidelijke richtingen en is op vrijdag vermoedelijk stevig. Enkele weermodellen berekenen voor volgende week een warme aanvoer uit het zuiden waarin de temperatuur behoorlijk kan oplopen, misschien wel naar 20 graden. Dan wordt het nazomeren in Zwolle, maar deze verwachting is nog onzeker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)