Niet meer dan een punt voor VV Berkum

Zwolle – VV Berkum begon niet scherp aan het duel. De Groningers zetten vanaf het eerste balcontact de Zwolse achterhoede onder druk. Bouwe Zonnenberg gaf door zijn overtreding een vrije trap weg. René van der Weij maakt het met een dwarrelbal doelman Vos zeer lastig. Toch wist Vos de bal in eerste instantie goed te keren. De rebound werd attent benut door Drobic; 0-1.

Bij vlagen liet Berkum zien goed te kunnen voetballen. Zo produceerden de mannen van Van Oostrum na een kwartier spelen een werkelijk schitterende aanval. Ndizeye had de bekroning op zijn voeten maar doelman Vissers voerde zijn keepende taak goed uit. Na rust werd het spel rommelig. De Berkumers hadden veel moeite om elkaar te vinden. De Groningers verdedigden hun voorsprong op puike wijze. Niet vervelend maar zij wisten Berkum ongevaarlijk te laten. Vaak heeft een duel dan een opleving nodig. De volgende nadat aanvoerder Mijnheer na een rode kaart het veld had verlaten. Hij zag zich genoodzaakt om de uitgebroken Van der Weij beheerst van de sokken te lopen. Arbiter Roeland toonde geen clementie en Mijnheer kon inrukken.

De Berkumers realiseerden zich dat zij nu nog harder moesten werken voor elkaar. PKC wist zich geen raad met het overtal. Dit leverde meer en meer hachelijke momenten op. Invaller Meijntjes draaide met links een vrije trap gevaarlijk in. Doelman Vissers kwam maar stompte de bal eigenlijk meer omhoog dan weg. Spits Westrik hield drie man bezig waarmee hij Bas Bouwhuis de gelegenheid gaf om uit de draai de bal hoog in het doel te schieten. Op basis van de hernieuw gevonden aanvalsdrift van de Berkumers een bevredigende beloning.

Statistieken

Berkum – PKC ’83 1 – 1 (0-1)

Scoreverloop

2. 0-1 Drobic

85. 1-1 Bas Bouwhuis

 

Kaarten

Geel: Zonnenberg, M. van der Meulen (Berkum), Kastro, Kavak (PKC)

Rood: Mijnheer (Berkum)

Arbiter

Dhr. I. Roeland

 

Toeschouwers

650

 

Opstellingen

Berkum: Vos, De Roo, Mijnheer ©, Zonnenberg (84. Meijntjes), Hiro, De Jong, Ndizeye, Westrik, M. van der Meulen, Van der Weide (60. De Jager), Roelofs (75. B. Bouwhuis)

 

PKC ’83: Vissers, Kastro, Rozema, Groninger ©, Schenkel, Lukens (75. Kavak), Rosema, Drobic (56. Meter), Van der Weij, Karakaya, Mulder

 

Métier Man of the Match & bloemen van Van Assen Business Flowers

Marcel Vos

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Via een vrijetrap van Meijntjes…als hij invalt gebeurt er altijd wat (in positieve zin)…iemand waar de trainert altijd een beroep op kan doen…een echte Berkummer.


  ⚠️ Meld

 2. IQ schrijft dom gelul….Toch is dat het niet: Bas Bouwhuis scoort de gelijkmaker nadat hij 10 minuten had gespeeld. Met 10 man, de aanvoerder was er net af.  ⚠️ Meld

 3. ….
  geschreven door dick, op 7 maart 2009 om 19:03

  Die jongen van Harry scoort de gelijkmaker na 10 minuten spelen. Met 10 man, de aanvoerder was er net af.

  ik kan me voorstellen dat IQ dit een beetje vaag vond zonder je aanvullende info……


  ⚠️ Meld

 4. cultuurbewaker/kaartenverzamelaar/bieroloog/robuuste verdediger meijntjes zal ook volgend jaar nog te zien zijn op de velden is mij ter ore gekomen. mooi om te zien dat een sobere,zuinige levensstijl zich vertaald in zo,n lange carriere, chapeau !


  ⚠️ Meld

 5. Wel jammer dat ik zaterdag op dat tijdstip in Berkum ben. Anders was ik zeker even bij BQ-Berkum gaan kijken. Al staat er nixxx anders als prestige op het spel. BQ wordt geen kampioen en Berkum degradeert niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.